Το πρώτο μουσείο με φλιπεράκια στην Ελλάδα (pics)

Gazzetta team
Το πρώτο μουσείο με φλιπεράκια στην Ελλάδα (pics)
Φωτάκια, κουδουνίσματα και επιφωνήματα χαράς και πανηγυρισμού είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τον κόσμο ενός «αθλήματος» που πολλοί από εμάς συνήθιζαν να παίζουν στα δάχτυλα!

Το φλίπερ που ως παιχνίδι αποτελεί μια ιστορία ολόκληρη, μόλις βρήκε τη στέγη του στο Μουσείο Φλίπερ, στο κέντρο της Αθήνας.

Μια ανάσα από το Μουσείο της Ακρόπολης, στη συμβολή Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρή, στον αριθμό 2, 107 μηχανήματα του δημοφιλούς παιχνιδιού έχουν βρει τη θέση που τους αρμόζει.

Το Μουσείο, που θα μας επιτρέψετε να χαρακτηρίσουμε ως τη χαρά του παιδιού, θα ανοίξει και επίσημα τις πόρτες του από το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου καλώντας το κοινό σε ένα ατελείωτο παιχνίδι με συλλεκτικά μηχανήματα pinball που χρονολογούνται από το 1957 μέχρι και σήμερα.

Όλα τα μηχανήματα βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση εμφανισιακά αλλά και λειτουργικά, ενώ στο χώρο υπάρχει εργαστήριο που φροντίζει, επισκευάζει και συντηρεί τα θρυλικά φλίπερ.


Από το World Champ του 1957 στο Family Guy του 2007

Ακόμα και αν το φλίπερ έχασε την αίγλη και τη δημοφιλία του μετά την εμφάνιση των video games και τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας που έφερε στη ζωή μας τις σύγχρονες «έξυπνες» συσκευές και τα δεκάδες ελκυστικά applications, το πιο αθώο και εθιστικό (ατομικό ή ομαδικό) παιχνίδι αλλοτινών εποχών διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στην καρδιά και τις αναμνήσεις μας.

Οι δημιουργοί του πολυχώρου αφού αφαίρεσαν τους κερματοδέκτες και έκαναν ένα καλό ρετούς στα καλογυαλισμένα μηχανήματα, μας προσκαλούν καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα να απολαύσουμε παιχνίδι στα παλαιότερα ή πιο σύγχρονα φλιπεράκια.

Όλα τα μηχανήματα προέρχονται από διάφορα σημεία της Ελλάδας και ανάμεσα σε αναπαυτικούς καναπέδες-κάντιλακ και ατμόσφαιρα Αμερικής των 50s θα βρούμε θεματικά φλίπερ για κάθε γούστο: Terminator, Satellite, Kiss, Dolly Parton, Revenge from Mars, World Champ, Rolling Stones, Family Guy, κ.ά.

Επιπλέον, ο διαδραστικός χώρος του Μουσείου, φιλοξενεί παράλληλες δράσεις, events και εκδηλώσεις, υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης, ενώ είναι ανοιχτό και για εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων.

Η είσοδος στο χώρο κοστίζει 10 ευρώ και παρέχεται ειδικό βραχιολάκι ως all-day pass που δίνει τη δυνατότητα για παιχνίδι σε όλα τα μηχανήματα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.


Πηγή: reader.gr