Γονείς εγκατέλειψαν τον 9χρονο γιο τους στο δρόμο

Gazzetta team
Γονείς εγκατέλειψαν τον 9χρονο γιο τους στο δρόμο
Γονείς εγκατέλειψαν τον 9χρονο γιο τους μόνο στους δρόμους της Κομοτηνής και συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας κάτοικος της περιοχής είδε το 9χρονο αγόρι μόνο του τα μεσάνυχτα στην παιδική χαρά της Κομοτηνής εμφανώς καταβεβλημένο και ταλαιπωρημένο.

Σύμφωνα με το xronos.gr, ο κάτοικος ισχυρίστηκε πως το παιδί του είπε ότι φοβόταν να γυρίσει σπίτι επειδή θα τον έδερνα γιατί δεν είχε αρκετά χρήματα από την επαιτεία. Ο σύντροφος της μητέρας του παιδιού φέρεται φαίνεται πως συστηματικά κακοποιούσε το ανήλικο με μεταλλικό εξάρτημα σόμπας, αν δεν συγκέντρωσε αρκετά χρήματα.

Μάλιστα διαπιστώθηκε πως ενώ το παιδί ζητούσε επίμονα να πάει σχολείο δεν του το επέτρεπαν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οικογένεια είναι πολυμελής Ρομά με εννέα παιδιά και κατοικεί στο Δροσερό Ξάνθης.

Ήδη από το 2010 υπάρχουν από τις αρμόδιες Αρχές εκθέσεις ακαταλληλότητας για το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά, καθώς επίσης και καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της μητέρας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών πλέον συνεχίζει την επισταμένη έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν τα παιδιά της οικογένειας και να απομακρυνθούν από το οικογενειακό περιβάλλον. Ύστερα από την απομάκρυνση του 9χρονου και ο 5χρονος αδερφός του απομακρύνθηκε από την οικογένεια.

Τα δύο παιδιά φιλοξενούνται προσωρινά στο Σισμανόγλειο, ελλείψει ενδιάμεσης δομής φιλοξενίας, μέχρι να βρεθεί ένα μόνιμο ίδρυμα που θα τα φιλοξενήσει, περιθάλψει και προσφέρει ασφαλές καταφύγιο.

Πηγή: reader.gr