Νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στον Κορυδαλλό

Gazzetta team
Νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στον Κορυδαλλό
Ένα κλειστό γυμναστήριο - κολυμβητήριο και δύο γήπεδα τένις πρόκειται να κατασκευαστούν στην περιοχή του αθλητικού κέντρου Κορυδαλλού «Θ. Πούτος».

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με την οποία εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Κορυδαλλού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 8,4 εκατομμύρια, θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, ενώ θα δημοπρατηθεί και θα υλοποιηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Σημειώνεται ότι το κολυμβητήριο και τα γήπεδα κατασκευάζονται στην περιοχή των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, σε μια περιοχή που αυτή την περίοδο έχει δρομολογηθεί η ανάπλασή της.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στο ευρύ και εν εξελίξει πρόγραμμα συντήρησης, ανακαίνισης και επισκευών που στοχεύουν στη λειτουργική αναβάθμιση και ασφαλή λειτουργία των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλους τους δήμους της ΠΕ Πειραιά με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και παράλληλα τον εμπλουτισμό και τη συμπλήρωσή τους με νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου υπάρχουν διαπιστωμένες ανάγκες.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ