Χαλάει κι άλλο ο καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Gazzetta team
Χαλάει κι άλλο ο καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ
Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Σάββατο 24 Φεβρουαρίου.

Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση αρχικά από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αύριο Σάββατο:

  • Κατά διαστήματα στα νησιά του Ιονίου (κυρίως νοτιότερα) και τη Δυτική Πελοπόννησο
  • Σταδιακά μέχρι το απόγευμα την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά (περιλαμβανομένης της Αττικής), τις Κυκλάδες και την Κρήτη
  • Από το μεσημέρι μέχρι και νωρίς το πρωί της Κυριακής την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και σταδιακά τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Επίσης το Σάββατο θα εκδηλωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά, κυρίως της κεντρικής χώρας.

Κακοκαιρία προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν

Την Κυριακή 25/2: Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος.

Τη Δευτέρα 26/2: Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την επικράτεια και θα είναι ιδιαίτερα έντονα ενώ η εξασθένηση θα αρχίσει από τα δυτικά.

2. Τις πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και τις περιοχές

Την Κυριακή και την Τρίτη: Ήπειρος, Δυτική και Κεντρική Στερεά (πάνω από 700 μέτρα), Θεσσαλία (πάνω από 500 μέτρα), Δυτική και Κεντρική Μακεδονία (πάνω από 300 μέτρα).

Την Δευτέρα και την Τρίτη: Ήπειρος, Μακεδονία, Θεσσαλία και βαθμιαία τη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μέτρα), Δυτική και Κεντρική Στερεά (400-600 μέτρα).


Πηγή: reader.gr