Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν συνεχόμενες επιθέσεις εις βάρος τους

Gazzetta team
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν συνεχόμενες επιθέσεις εις βάρος τους
Συνεχείς επιθέσεις σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων μέσα στις φυλακές και τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών στα αυτοκίνητά τους, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ενταθεί οι επιθέσεις κατά εργαζομένων μέσα στις φυλακές και η πολιτική μας ηγεσία στο υπουργείο Δικαιοσύνης προσποιείται ότι δεν συμβαίνει τίποτα».

Περιγράφοντας τα περιστατικά βίας, αναφέρει τα εξής:

«1) Παραμονές Πρωτοχρονιάς δύο συνάδελφοί μας γρονθοκοπήθηκαν από Αφγανούς κρατουμένους στο ειδικό Κατάστημα κράτησης Νέων Βόλου.

2) Στο Ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού, σε αυτοκίνητα συναδέλφων μας τοποθετήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί και σε άλλες περιπτώσεις κάηκαν.

3) Την περασμένη εβδομάδα ένας συνάδελφός μας, που εκτελούσε χρέη υπαρχιφύλακα στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού, την ώρα που εισήλθε σε θάλαμο οροθετικών κρατουμένων για να καλέσει έναν κρατούμενο σε ακρόαση εισαγγελέα, αντιλήφθηκε ότι ένας εξ αυτών κρατούσε ένα κινητό τηλέφωνο και προσπάθησε, ως όφειλε, να το κατάσχει.

Στην προσπάθειά του αυτή, ένας Γεωργιανός οροθετικός κρατούμενος του επιτέθηκε γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο και στο σώμα, αφού πρώτα έκλεισε την πόρτα του θαλάμου και τον εγκλώβισε μέσα. Ο συνάδελφος, κυριολεκτικά με ξεσκισμένα τα ρούχα και χτυπημένος, σύρθηκε μέχρι την πόρτα και με την βοήθεια άλλων κρατουμένων, μετά βίας κατόρθωσε και ξέφυγε!».

Κατόπιν αυτών, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό βίας κατά συναδέλφων μας μέσα στην φυλακή, τρανή απόδειξη της τραγικής καθημερινότητας που βιώνουμε μαζί με τις απειλές, “προειδοποιήσεις” και όλα τα συνακόλουθα».

Καταγγέλλουν παράλληλα το περιστατικό της επίθεσης κατά του συναδέλφου τους, υπαρχιφύλακα Ε.Μ. στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού και εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον ίδιο, «ελπίζοντας οι ιατρικές εξετάσεις που κάνει να είναι “καθαρές”».

Πάντως, σημειώνουν, ότι είναι «βέβαιο ότι με την τακτική που ακολουθείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, με μαθηματική ακρίβεια θα συμβούν και άλλα, χειρότερα, περιστατικά στις φυλακές, ενώ είναι επίσης απολύτως βέβαιο ότι και το πογκρόμ των διώξεων και των παράνομων μετακινήσεων γυρίζει μπούμερανγκ και αποδεικνύεται σαθρό».

Τέλος, η Ομοσπονδία ζητά «για πολλοστή φορά» από τον υπουργό Δικαιοσύνης, να συναντηθεί μαζί της, να ακούσει της απόψεις της, τα προβλήματα και τις προτάσεις της, «έστω και μετά από παρατεταμένη χρονοκαθυστέρηση».