Ταρακουνήθηκε η Aθήνα: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ (pic)

Gazzetta team
Ταρακουνήθηκε η Aθήνα: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ (pic)
Πολύ δυνατός σεισμός... ταρακούνησε την Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας (15/1). Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε πως οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου κατέγραψαν στις 22:24 ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προέρχεται από απόσταση 24 χιλιόμετρα ΒΑ της Αθήνας όπου εντοπίζεται και το επίκεντρο της δόνησης .

Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αττικής, καθώς ήταν ισχυρός σε ένταση και είχε διάρκεια. Δεν έχουν αναφερθεί προς το παρόν ζημιές.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων, ο σεισμός προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο από τον οποίο προήλθε το σμήνος σεισμών στις 9 του μηνός, όπου σε 10 ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν έχουν υπάρξει κλήσεις για προβλήματα από τη σεισμική δραστηριότητα.

Στην περιοχή της Σταμάτας τοποθετεί το επίκεντρο του σεισμού ο πρόεδρος του Οργανισµού Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Πρόκειται για το βόρειο άκρο του επικέντρου που έδωσε το σμήνος σεισμών της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα και ως εκ τούτου δεν αναμένεται κάτι μεγάλο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Πηγή: reader.gr