Οι βόμβες δεν προσφέρονται για selfies και tweets

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Οι βόμβες δεν προσφέρονται για selfies και tweets
Μετά τη βόμβα γέμισε το timeline του ελληνικού twitter με στιγμιότυπα από «Μάτι», «χαρτάκια στον Μητσοτάκη», «δημοσιογράφους 10 μέτρα κάτω από το χώμα», «πολιτικό εμπάργκο», «στημένες συνεντεύξεις». Ο Χρήστος Κιούσης γράφει για όσα έγιναν μετά την βόμβα στο ΣΚΑΙ.

Δεν είμαι σίγουρος που σταματάει η σκοπιμότητα και που αρχίζει η αγνή πηχτή βλακεία. Δεν μπορώ να φανταστώ μάλλον που μπορεί να φτάσει η εμμονή ορισμένων με τη δημοσιότητα, με τα πρωτοσέλιδα, με τα timelines, με τις ανανεώσεις φωτογραφιών προφίλ και άλλα όμορφα. Δεν ξέρω καν που τα είχαν κρυμμένα τόσα τσιτάτα και τόσα υπέροχα tweets ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας. Μαλλί με μαλλί πιάστηκαν στο facebook και στο twitter συμπολιτευόμενοι κι αντιπολιτευόμενοι για να αναθεματίσουν μια τρομοκρατική επίθεση και πάνω στις καταδίκες και τα αναθέματα δεν έχασαν την ευκαιρία να μπινελικώσουν οι μεν τους δε.

Όταν γίνεται μια τρομοκρατική επίθεση τα πράγματα μπορούν να είναι απλούστερα των «ελληνικών συνηθειών». Καταδικάζεις την επίθεση, δεν προσπαθείς να κεφαλαιοποιήσεις το συμβάν, δίνεις όλο τον χώρο σε αστυνομία και δικαιοσύνη να εργαστούν και δε μιλάς! Αν είναι να μιλήσεις ως πολιτικό σύστημα, ως ελληνική βουλή, ως ευρωπαϊκή κοινωνία το κάνεις συντεταγμένα. Ούτε «αλλά», ούτε «όμως», ούτε «μεν και δε».

Μετά τη βόμβα γέμισε το timeline του ελληνικού twitter με στιγμιότυπα από «Μάτι», «χαρτάκια στον Μητσοτάκη», «δημοσιογράφους 10 μέτρα κάτω από το χώμα», «πολιτικό εμπάργκο», «στημένες συνεντεύξεις». Αντί πλουραλισμού οχλαγωγία. Αντί σκέψης και περίσκεψης, εγκεφαλικές κλανιές επί πληκτρολογίου.

Όσο απέναντι κι αν είναι κάποιοι, όσο αντιπαθητικές αν είναι δυο, τρεις, πέντε, δέκα φάτσες, όσο κι αν δεν θες να τους ακούς και να τους βλέπεις, όσο αντίθετος και να αισθάνεσαι με τις πρακτικές τους δεν θα τους βουλώσεις το στόμα. Αν θες να τους βουλώσεις το στόμα, είσαι χειρότερος από οτιδήποτε κι από οποιονδήποτε κατηγορείς.

Η κατρακύλα δε σταματάει εκεί. Ο άλλος πήγε και σήκωσε το κινητό για να βγάλει εαυτόν selfie μπροστά στα συντρίμμια! Δημοσιογράφος! Selfie μπροστά στη γκρεμίλα! Κι αν είχε νεκρούς ή τραυματίες; Selfie κι εκεί; Πάμε καλά; Δημοσιογράφοι και πολιτικοί πήγαν να φωτογραφηθούν στα σπασμένα τζάμια και στις ξεχαρβαλωμένες γυψοσανίδες! Για να τονώσουν το ηθικό της δημοκρατίας; Έλα κόφτε την πλάκα, είμαστε για δέσιμο κυριολεκτικά!

Περισσότερο βούτυρο στο ψωμί αυτών που έβαλαν τη βόμβα δεν μπορούσατε να βάλετε! Περισσότερα gros plan, καλύτερες φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση και τόσα φωτομοντέλα «όνειρο» on the field δε θα μπορούσαν να ονειρευτούν οι φυσικοί αυτουργοί!

Μια απορία. Η επίθεση έγινε κατά τις 2:30, ξημέρωσε γύρω στις 7, η αντιτρομοκρατική έπρεπε να ερευνήσει εξονυχιστικά τον χώρο, ε πότε στο διάολο πρόλαβε πριν εμφανιστούν οι τηλεμαϊντανοί για σουλάτσο και τζάμπα μούρη; Ένα κωλόCSI βλέπουμε και τα μέτρα προστασίας του χώρου έκρηξης περισσότερα είναι! Θα πρότεινα στους συναδέλφους του ΣΚΑΙ να κρατήσουν τους παρελαύνοντες ανησυχούντες όσο πιο μακριά γίνεται αλλά δυστυχώς είναι αργά.

Όσο κι αν προσπαθήσουν κάποιοι να «χρωματίσουν» μια βόμβα, το χρώμα είναι όπως το αποτέλεσμα της. Πάντα μαύρο. Κακό φωτογραφικό φόντο για νοήμονες ανθρώπους.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.