Ελέφαντας εκτός ελέγχου ποδοπάτησε μέχρι θανάτου χωρικό που πλησίασε το νεκρό μικρό του (vid)

Gazzetta team
Ελέφαντας εκτός ελέγχου ποδοπάτησε μέχρι θανάτου χωρικό που πλησίασε το νεκρό μικρό του (vid)
Σκηνές αλλοφροσύνης εκτυλίχθηκαν σε χωριό της Ινδίας, όταν ένας ελέφαντας εκτός ελέγχου άρχισε να επιτίθεται εναντίον χωρικών που άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον του, λίγο αφότου είχε φέρει στον κόσμο το μικρό του.

Στο βίντεο που τραβήχθηκε από κατοίκους της περιοχής Ajnashuli της Ινδίας, φαίνεται η μητέρα ενός νεογέννητου ελέφαντα να προσπαθεί να τον επαναφέρει στη ζωή, καθώς λίγο μετά τη γέννησή του, το μικρό έπεσε αναίσθητο στο έδαφος.

Στο σημείο έσπευσαν δεκάδες κάτοικοι κοντινών χωριών, οι οποίοι για άγνωστο λόγο, άρχισαν να πετούν πέτρες προς το μέρος των δύο θηλαστικών, με αποτέλεσμα η μητέρα να αρχίσει να κινείται απειλητικά προς το συγκεντρωμένο πλήθος.

Από τον πανικό που ακολούθησε, ένας 27χρονος άντρας βρέθηκε στο έδαφος, με τον ελέφαντα να τον ποδοπατά μέχρι θανάτου, πριν απομακρυνθεί σε κοντινό δάσος.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστες οι συνθήκες θανάτου του μικρού ελέφαντα αλλά και το κατά πόσο η επίθεση του πλήθους εναντίον της μητέρας του έπαιξε κάποιο ρόλο για την τραγική του κατάληξη, με ορισμένους αυτόπτες μάρτυρες να εξηγούν την συμπεριφορά του επιβλητικού ζώου της Ασίας, καθώς θεωρούν ότι ένιωσε απειλή για το μικρό της από τους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως αν και οι ελέφαντες συνήθως επιλέγουν να κρατάνε τις αποστάσεις τους από τους ανθρώπους, ωστόσο όταν νιώσουν απειλή ιδιαίτερα για τα μικρά τους, μπορούν να γίνουν ανεξέλεγκτοι και να επιτεθούν εναντίον όσων βρίσκονται σε ακτίνα «βολής».