Ο αρχηγός του ISIS εμφανίστηκε ξανά μετά από 5 χρόνια

Gazzetta team
Ο αρχηγός του ISIS εμφανίστηκε ξανά μετά από 5 χρόνια
Πέντε χρόνια πέρασαν από την τελευταία εμφάνιση που έκανε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος εμφανίστηκε ξανά σήμερα.

Πέντε χρόνια πέρασαν από την τελευταία εμφάνιση που έκανε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος εμφανίστηκε ξανά σήμερα σε βίντεο της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο αλ Μπαγκντάντι στο βίντεο παραδέχεται την ήττα του ISIS στην Μπαγούζ πράγμα που σημαίνει πως το βίντεο έχει γυριστεί μετά τις 23 Μαρτίου 2019. «Η μάχη για τη Μπαγούζ έχει τώρα τελειώσει», αναφέρει για το άλλοτε προπύργιο του ισλαμιστικού κράτους στη Συρία.

Η εμφάνιση του Μπαγκντάντι διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα και βλέπει το φως της δημοσιότητας μερικές εβδομάδες μετά την ήττα. Ο αρχηγός του ISIS είχε κυρήξει την ύπαρξη του -τότε- χαλιφάτου στα μέσα του 2014.

Καθισμένος σταυροπόδι με ένα Καλάσνικοφ, μιλάει για λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα. «Ειλικρινά, η μάχη του Ισλάμ και του λαού του ενάντια στον σταυρό και τον λαό του είναι μεγάλη μάχη.

Η μάχη του Μπαγούζ τελείωσε. Αλλά έδειξε την αγριότητα, τη βαρβαρότητα και τις κακές προθέσεις των Χριστιανών εναντίον της Μουσουλμανικής κοινότητας», φέρεται να λέει.

Οι αναλυτές επιχειρούν να διαπιστώσουν τον λόγο της επανεμφάνισής του, που είχε περιοριστεί σε ηχητικά ντοκουμέντα, το τελευταίο εκ των οποίων δημοσιοποιήθηκε τον Αύγουστο. Ωστόσο, η μακρά απουσία του πυροδότησε ακόμη και φήμες περί ενδεχόμενου θανάτου του.