Επισκέπτης σε γκαλερί έπαθε ανακοπή όταν είδε την «Αφροδίτη» του Μποτιτσέλι

Gazzetta team
Επισκέπτης σε γκαλερί έπαθε ανακοπή όταν είδε την «Αφροδίτη» του Μποτιτσέλι
Ο αναγεννησιακός πίνακας του 15ου αιώνα παραλίγο να κοστίσει την ζωή σε έναν ηλικιωμένο επισκέπτη, που δεν άντεξε το πανέμορφο θέαμα κι έπαθε ανακοπή καρδιάς.

Σε τραγωδία παραλίγο να εξελιχθεί η επίσκεψη ενός 70χρονου τουρίστα στην γκαλερί Ουφίτσι της Φλωρεντίας, καθώς την στιγμή που είδε για πρώτη φορά από κοντά τον περίφημο πίνακα της «Γέννηση της Αφροδίτης» του Ιταλού ζωγράφου Μποτιστέλι, έπαθε ανακοπή καρδιάς.

Για καλή τύχη του άτυχου επισκέπτη, στον χώρο παρευρίσκονταν δύο καρδιολόγοι, οι οποίοι του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου κι αναρρώνει από την περιπέτεια της υγείας του.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον εξέτασαν, ο 70χρονος φέρεται να έπεσε «θύμα» του συνδρόμου Σταντάλ, το οποίο μεταξύ άλλων προκαλεί ίλιγγο, ταχυπαλμία, ζάλη μέχρι κι ανακοπές καρδιάς.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη γκαλερί έχει εφοδιαστεί και με δύο απινιδωτές, καθώς πολλοί ήταν όσοι εκστασιάστηκαν τόσο στην θέα των μοναδικών εκθεμάτων που λιποθύμησαν και χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Αποτέλεσμα εικόνας για gallery ufficio florence