Sesame Street: Οι Μπερτ και Έρνι δεν είναι ούτε στρέιτ, ούτε γκέι

Gazzetta team
Sesame Street: Οι Μπερτ και Έρνι δεν είναι ούτε στρέιτ, ούτε γκέι
Έπειτα από τις φήμες που γράφτηκαν η εταιρεία παραγωγής του Sesame Street διαβεβαιώνει πως οι δύο κούκλες του δημοφιλούς παιδικού προγράμματος δεν είναι γκέι, αλλά ούτε και ετεροφυλόφιλοι.

Είναι πλέον και επίσημο: ο Μπερτ και ο Έρνι, οι δύο κούκλες του δημοφιλούς παιδικού προγράμματος Sesame Street, δεν είναι γκέι.

Σύμφωνα όμως με το Sesame Workshop, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που παράγει το πρόγραμμα, ο Μπερτ και ο Έρνι δεν είναι ούτε ετεροφυλόφιλοι: είναι απλώς καλύτεροι φίλοι και δεν έχουν σεξουαλικό προσανατολισμό.

Οι παραγωγοί της εκπομπής προσπάθησαν με αυτόν τον τρόπο να βάλουν οριστικό τέλος σε μια συζήτηση που συνεχίζεται εδώ και μισό αιώνα, αφότου πρωτοεμφανίστηκε το «παράξενο ζευγάρι» στους τηλεοπτικούς δέκτες, το 1969.

«Δημιουργήθηκαν για να διδάξουν στα παιδιά προσχολικής ηλικίας ότι μπορούν να είναι καλοί φίλοι με εκείνους που είναι πολύ διαφορετικοί από τα ίδια. Μολονότι είναι ανδρικοί χαρακτήρες και έχουν πολλά ανθρώπινα χαρακτηριστικά (όπως και οι περισσότερες κούκλες του Sesame Street), παραμένουν κούκλες, δεν έχουν σεξουαλικό προσανατολισμό», τόνισε το Sesame Workshop σε μια ανακοίνωση στο Twitter.

Αφορμή για τη... διευκρίνιση στάθηκε ο ισχυρισμός του πρώην σεναριογράφου της εκπομπής Μαρκ Σάλτσμαν ότι έγραφε τους διαλόγους σαν να είχε να κάνει με ένα «αγαπημένο ζευγάρι».

Πάντως, ο Μπερτ και ο Έρνι, προφανώς εν αγνοία τους, είναι εδώ και χρόνια σύμβολα του αγώνα των ομοφυλόφιλων και μάλιστα βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας δικαστικής διαμάχης στη Βόρεια Ιρλανδία, όταν ένα ζαχαροπλαστείο αρνήθηκε να φτιάξει μια τούρτα με το σύνθημα «Υποστηρίξτε τους Γάμους Ομοφυλοφίλων» και τις φωτογραφίες των δύο κούκλων.