Ένα βιβλίο αφιερωμένο στο «φαινόμενο» Stan Smith (pics)

Gazzetta team
Ένα βιβλίο αφιερωμένο στο «φαινόμενο» Stan Smith (pics)
Το πιο πετυχημένο παπούτσι στην ιστορία της Adidas είναι 47 ετών και φέρει το όνομα ενός παλαίμαχου τενίστα που ζει στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ και το τελευταίο μεγάλο τουρνουά που κέρδισε ήταν το 1980.

Είναι, φυσικά, το Stan Smith, λευκό, δερμάτινο με πράσινα στοιχεία, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1971, χρονιά που ο 71χρονος σήμερα Σταν Σμιθ κέρδισε το δεύτερο και τελευταίο Grand Slam της καριέρας του στο μονό.

Το βιβλίο με τον ευφάνταστο τίτλο «Stan Smith: Some people think I'm a shoe» (Σταν Σμιθ: Κάποιοι νομίζουν ότι είμαι παπούτσι) που μόλις κυκλοφόρησε αποτίει φόρο τιμής στο εμβληματικό παπούτσι και στον άνθρωπο πίσω από αυτό.

Είναι γεμάτο από ιστορίες και ανέκδοτα του τενίστα, αλλά και πολλών σχεδιαστών και καλλιτεχνών που λάτρεψαν τα παπούτσια Stan Smith ή συνεργάστηκαν με την Adidas για τις ειδικές εκδόσεις τους. Και θα γοητεύσει τόσο τους φαν του τένις, καθώς ο Σμιθ εξηγεί πώς προσπέρασε μειονεκτήματα όπως η έλλειψη ταχύτητας και έφτασε να γίνει Νο.1 στις ΗΠΑ, όσο και φαν του στυλ που θα μάθουν τα πάντα για τη δημιουργία και την εξέλιξη ενός από τα μεγαλύτερα success stories στο χώρο της μόδας.

Πηγή: reader.gr