Ζάεφ: «Ιστορική η σημασία του δημοψηφίσματος»

Gazzetta team
Ζάεφ: «Ιστορική η σημασία του δημοψηφίσματος»
Το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου είναι μία ακόμα ψήφος ενδυνάμωσης της ανεξαρτησίας της Μακεδονίας σύμφωνα με τον Ζόραν Ζάεφ.

«Μαζί πρέπει να ασφαλίσουμε τα σύνορά μας και να ενισχύσουμε τις προοπτικές ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», τόνισε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ σε ομιλία του, συγκρίνονται το επικείμενο δημοψήφισμα με εκείνο που έγινε για την ανεξαρτησία της χώρας 27 χρόνια πριν.

«Είμαι βέβαιος ότι και αυτό το δημοψήφισμα – όπως και εκείνο του 1991- θα είναι επιτυχημένο. Πρέπει να ενωθούμε για μια ευρωπαϊκή Μακεδονία. Είναι η στιγμή να πάρει η χώρα γρήγορα το σωστό μονοπάτι, πέρα από πολιτικές αντιδικίες», υποστήριξε ο Ζάεφ μπροστά στους υποστηρικτές του κόμματός του.

Η Μακεδονία, τόνισε, είναι προ των πυλών μιας συμφωνίας που θα μπορούσε να λάβει ιστορική αξία, καθώς θα επηρεάσει το μέλλον της χώρας και τις επόμενες γενιές.

Ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το VMRO-DPMNE, που στηρίζει την ένταξη της Μακεδονίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, θα τον ακολουθήσουν και στην πορεία προς το δημοψήφισμα, συμμετέχοντας στην καμπάνια υπέρ του «ναι». «Ξέρω ότι το VMRO-DPMNE στηρίζει την ευρωπαϊκή Μακεδονία, όπως ξέρω ότι δεν δέχεται τη συμφωνία με την Ελλάδα. Ασκήστε κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία αλλά μια χάσετε τη μία και μοναδική ευκαιρία να γίνει η Μακεδονία μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ» επεσήμανε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Η καμπάνια, είπε ο Ζάεφ, έχει στόχο να ενημερώσει τους πολίτες για τα πλεονεκτήματα του να είναι μια χώρα μέλος των ΕΕ και ΝΑΤΟ αλλά και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία για το μέλλον της Μακεδονίας.

«Ένα ασφαλές μέλλον χρειάζεται δουλειά. Κανείς δεν αρνείται ότι έπρεπε να κάνουμε παραχωρήσεις. Είναι επίπονο και μοιράζομαι την ανησυχία σας. Όταν όμως κοιτάξουμε τα παιδιά μας στα μάτια αύριο θα πρέπει να μπορούμε να τους πούμε ότι καταλάβαμε τη σημασία αυτού του συμβιβασμού» κατέληξε ο Ζόραν Ζάεφ.

Πηγή: reader.gr