Φόρος τιμής από τη NASA στην Αρίθα Φράνκλιν (pic)

Gazzetta team
Φόρος τιμής από τη NASA στην Αρίθα Φράνκλιν (pic)
Η NASA εξέφρασε τη θλίψη της για τον θάνατο της Βασίλισσας της Σόουλ, Αρίθα Φράνκλιν ανακοινώνοντας ότι ο αστεροειδής που φέρει το όνομά της θα συνεχίσει να περιστρέφεται πέρα από τον Άρη.

«Είμαστε λυπημένοι από την απώλεια της Αρίθα Φράνκλιν. Ο Αστεροειδής 249516 Aretha, που ανακαλύφθηκε από την αποστολή NEOWISE και πήρε το όνομά του από την τραγουδίστρια, για να τιμήσουμε τη μνήμη της Βασίλισσας της Σόουλ θα συνεχίσει να περιστρέφεται πέραν από τον Άρη», έγραψε σε ανάρτηση στο Twitter η NASA.

Ο αστεροειδής 249516 Aretha ανακαλύφθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2010 και όπως γράφει ο Διεθνής Οργανισμός στην ιστοσελίδα του: Η Αρίθα Φράνκλιν (γεννήθηκε το 1942) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια γνωστή ως Βασίλισσα της Σόουλ, που έχει κερδίσει 17 βραβεία Γκράμι και έχει επηρεάσει με το έργο της αμέτρητους τραγουδιστές. Έχει ηχογραφήσει επιτυχίες όπως το «Respect», το «Chain of Fools» και το «Think». Το 2005 τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Η Αρίθα Φράνκλιν πέθανε σε ηλικία 76 ετών την Πέμπτη μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Το Reuters μεταδίδει ότι σύμφωνα με στέλεχος δημοσίων σχέσεων της ομάδας που εκπροσωπεί την Φράνκλιν, η τραγουδίστρια απεβίωσε στο σπίτι της, στο Ντιτρόιτ.

Πηγή: reader.gr