Έκθεση κόλαφος για το χαμένο υποβρύχιο της Αργεντινής

Gazzetta team
Έκθεση κόλαφος για το χαμένο υποβρύχιο της Αργεντινής
Η ερευνήτρια Μάρα Γιάνεζ έβγαλε το πόρισμα για το χαμένο υποβρύχιο ARA San Juan της Αργεντινής που χάθηκε πριν έξι μήνες στον Ατλαντικό, κοντά στα Φόκλαντ, μαζί με τα 44 μέλη του πληρώματός του...

Με βάση λοιπόν το πόρισμα αυτό, υπάρξαν σημαντικότατες ελλείψεις σε πολλούς τομείς που συνέβαλαν στη μυστηριώδη εξαφάνισή του. Το ARA San Juan, ήταν σε αποστολή κατασκοπείας και χάθηκε από τα ραντάρ στις 15 Νοέμβρη.
Με βάση τα όσα θα έπρεπε να ισχύουν, κανονικά θα είχε εφόδια και για τα 44 μέλη του πληρώματος για επτά ημέρες. Ομως οι προμήθειες ήταν για 34 άτομα, αλλά φυσικά αυτό ήταν κάτι άσχετο με την εξαφάνιση.
Παράλληλα, θα μπορούσε να μεταφέρει οξυγόνο για 100 ημέρες, ενώ κατά την αναχώρησή του, είχε μόλις για έξι μέρες. Η έξοδος κινδύνου του σκάφους είχε παρουσιάσει πρόβλημα πριν φύγει το υποβρύχιο απ τη βάση. Το 95% των ενσωματωμένων φίλτρων αέρα είχαν λήξει και ο αριθμός τους ήταν ελάχιστος, αφού υπολειπόταν κατά 600 από εκείνον που συνιστά ο κατασκευαστής.
Ακόμα, δεν υπήρχαν αρκετές στολές διαφυγής για όλους τους ναύτες. Τέλος, στο πόρισμα αναφέρεται ότι δεν υπήρχε το απαιτούμενο φαγητό, παρά το ότι ο κυβερνήτης είχε ζητήσει.