Ακυβερνησία στην Ιταλία, ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων εκλογών

Gazzetta team
Ακυβερνησία στην Ιταλία, ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων εκλογών
Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα απέρριψε τον Πάολο Σαβόνα, τον ευρωσκεπτικιστή υποψήφιο που παρουσίασε η Λέγκα και τα 5 Αστέρια για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με πηγή του συνασπισμού των δύο κομμάτων που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι ο συνασπισμός «πρέπει να είναι σε θέση να ορίσει τους υπουργούς που θέλει».

«Τώρα οι ψηφοφόροι έχουν και πάλι τον λόγο», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters.

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουσέπε Κόντε παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, επιβεβαίωσε ο γραμματέας του προεδρικού μεγάρου Κυρηνάλιου. Οι προσπάθειές του, δηλαδή, απέβησαν άκαρπες και είναι πιθανός ο σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Στο Κυρηνάλιο μέγαρο μετέβη στις 20:00 (ώρα Ελλάδoς), ο Τζουζέπε Κόντε προκειμένου να παρουσιάσει στον Ιταλό πρόεδρο τον οριστικό κατάλογο των υπουργών του.

Το «αγκάθι» για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά ήταν ο ευρωσκεπτικιστής Πάολο Σαβόνα που η Λέγκα προόριζε για το υπουργείο Οικονομικών.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ανοίγει ο δρόμος για σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών έως τον Σεπτέμβριο όπου αναμένεται να προκηρυχθούν νέες εκλογές στη γείτονα χώρα.

Πηγή: reader.gr