Bγάζει 700.000 ευρώ τον μήνα για να παίζει video games (vids)

Gazzetta team
Bγάζει 700.000 ευρώ τον μήνα για να παίζει video games (vids)
Πέρυσι τέτοια εποχή ο Τάιλερ «Ninja» Μπλέβινς ήταν ένας από τους χιλιάδες 20άρηδες που χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα Twitch (με 28.000 ακόλουθους στο λογαριασμό του) για να μεταδίδουν σε ζωντανή μετάδοση τα video games που έπαιζαν, και το YouTube για να ανεβάζουν ανάλογου περιεχομένου βίντεο.

Είχε ξεκινήσει να ασχολείται επαγγελματικά με το παιχνίδι «Halo 3» το 2009 σε ηλικία 17 ετών, συμμετέχοντας σε τουρνουά esports σε όλες τις ΗΠΑ.

Όλα αυτά πριν από το "Fornite Battle Royale". Καθώς το παιχνίδι-φαινόμενο που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2017 γινόταν όλο και πιο δημοφιλές, ο Ninja – που έγινε ένας από τους καλύτερους παίκτες – κέρδισε όλο και περισσότερους ακόλουθους στο Twitch. Εκείνον τον Σεπτέμβριο είχε φτάσει τους 500.000. Έξι μήνες μετά τους είχε αυξήσει 250%! Σήμερα οι ακόλουθοι του Ninja στο Twitch είναι πάνω από 7 εκατομμύρια (7.191.912 τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές) και στο youtube πάνω από 11 εκατ. (11.370.480 για την ακρίβεια).

Από τα 7 εκατ. που ακολουθούν τον Ninja στο Τwitch, οι 204.000 είναι συνδρομητές επί πληρωμή. Για κάθε έναν από αυτούς, η πλατφόρμα δίνει στον Ninja 3,5 δολάρια. Με απλά μαθηματικά, αυτό μεταφράζεται σε 714.000 δολάρια το μήνα, χωρίς να υπολογίζουμε τα έσοδα από το YouTube ή από τις δωρεές. Ποιες δωρεές; Θα εκπλαγείτε με το πόσοι πολλοί δωρίζουν χρήματα στον Ninja την ώρα που παίζει, για να αναφέρει το όνομά τους εκείνη τη στιγμή και να τους ευχαριστήσει. Δέκα δολάρια ο ένας, 20 ο άλλος, 50 και πάει λέγοντας. Όταν έπαιξε έναν γύρο «Fortnite» με τον ράπερ Drake τον περασμένο Μάρτιο και τον κέρδισε, εκείνος του δώρισε 5.000 δολάρια.

Μάλιστα αυτή η κόντρα του με τον Drake έσπασε το ρεκόρ θεατών στο Twitch τον περασμένο Μάρτιο καθώς συγκέντρωσε ταυτόχρονα 628.000 θεατές. Η παρουσία του Ninja είναι αρκετή για να γεμίσει αρένες για esports, όπως συνέβη τον περασμένο Απρίλιο στο Λας Βέγκας, όπου η αμοιβή για όποιον κατάφερνε να εντοπίσει μέσα στην πίστα του «Fortnite» τον παίκτη του Μπλέβινς ήταν 2.500 δολάρια, και άλλα τόσα αν τον σκότωνε.

O gamer με το ψευδώνυμο Shroud, που ήταν ο πιο δημοφιλής streamer στο Twitch μέχρι να τον εκτοπίσει ο Ninja, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την επιτυχία του τελευταίου, είπε τα εξής: «Δεν νομίζω να τον ξεπεράσει κανένας στο Twitch. Δικτυώνεται, ποστάρει συνεχώς στα social media, παίζει δύο φορές την ημέρα, είναι τρελό. Δεν ξέρω πώς τα καταφέρνει, είναι ρομπότ».

Ο ίδιος ο Ninja έχει δηλώσει στο δίκτυο ESPN. «Δεν νιώθω διάσημος. Εξακολουθώ να μαζεύω τις ακαθαρσίες του σκύλου μου όταν τον βγάζω βόλτα. Είμαι απλά ένας τύπος που παίζει βιντεοπαιχνίδια. Νιώθω καλά με αυτό, αλλά είναι κάτι επαγγελματικό».

«Αν δεν είχα ασχοληθεί με το “Fortnite” δεν θα είχα φτάσει μέχρι εδώ. Δεν πιστεύω ότι έχει υπάρξει άλλο παιχνίδι στα esports. Τίτλοι όπως το “League of Legends” είναι σίγουρα δημοφιλείς, αλλά το “Fortnite” έχει γίνει viral και έχει επηρεάσει όλο τον κόσμο, κυρίως ένα μικρότερο σε ηλικία κοινό, κάτι που έχει να συμβεί από την εποχή του “Minecraft”».


Πηγή: insider.gr