Στη Μασσαλία έκλεισαν σταθμό μετά τη σύλληψη δράστη

Gazzetta team
Στη Μασσαλία έκλεισαν σταθμό μετά τη σύλληψη δράστη
Ο σιδηροδρομικός σταθμός Σεν Σαρλ της Μασσαλίας εκκενώθηκε κι έμεινε κλειστός για μερικές ώρες μετά τη σύλληψη ενός άνδρα για ύποπτη συμπεριφορά.

Ο σταθμός Σεν Σαρλ της Μασσαλίας (νοτιοανατολική Γαλλία) εκκενώθηκε και η σιδηροδρομική κυκλοφορία διακόπηκε για πολλές ώρες μετά την προσαγωγή ενός άνδρα για ύποπτη συμπεριφορά, ανέφερε η αστυνομία

Ο σταθμός παρέμεινε κλειστός μεταξύ 12:15 και 16:00 τοπική ώρα (13:45 και 17:00 ώρα Ελλάδας) ώστε μία ομάδα πυροτεχνουργών να διενεργήσει λεπτομερή έρευνα, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η επέμβαση αυτή ακολούθησε την προσαγωγή προς το μεσημέρι από την αστυνομία ενός άνδρα, η «παράξενη» συμπεριφορά του οποίου παρατηρήθηκε από μία επιβάτιδα η οποία ειδοποίησε στρατιωτικούς που πραγματοποιούσαν περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης επιτήρησης δημοσίων χώρων Sentinelle, που τέθηκε σε εφαρμογή μετά τις φονικές επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015 στη Γαλλία.

Ο άνδρας, που αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά του, όπως δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, έφερε μια τσάντα που περιείχε μπαταρίες και ηλεκτρικά καλώδια, οι οποίοι όμως δεν ήταν εκρηκτικοί μηχανισμοί όπως είπε, σύμφωνα με την αστυνομία. Την έρευνα ανέλαβε η δικαστική αστυνομία.

Δεν προέβαλε «καμία αντίσταση κατά την προσαγωγή του», διευκρίνισε άλλη αστυνομική πηγή.

«Περίπου είκοσι τρένα επηρεάστηκαν από το κλείσιμο του σταθμού, όμως ορισμένα επέστρεψαν σε άλλους σταθμούς της περιοχής», διευκρίνισε η διεύθυνση επικοινωνίας των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF, που προέβλεψε πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας τις πρώτες βραδινές ώρες.