Λεωφορείο άρπαξε φωτιά στο κέντρο της Ρώμης (pics & vid)

Gazzetta team
Λεωφορείο άρπαξε φωτιά στο κέντρο της Ρώμης (pics & vid)
Από την πυρκαγιά τραυματίστηκε ελαφρά μία γυναίκα που επέβαινε στο όχημα, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση του οδηγού, που κατάφερε να απεγκλωβίσει με ασφάλεια τους υπόλοιπους επιβάτες.

Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι κι οι επισκέπτες του ιστορικού κέντρου της Ρώμης, όταν λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών της «Αιώνιας Πόλης» τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε όταν ένα από τα ελαστικά του οχήματος εξερράγη εξαιτίας της υπερθέρμανσης, με αποτέλεσμα σε μικρό χρονικό διάστημα, οι φλόγες να τυλίξουν ολόκληρο το όχημα, που ήταν γεμάτο με επιβάτες.

Άμεση ήταν η αντίδραση του οδηγού, που κατάφερε να ανοίξει όλες τις πόρτες του λεωφορείου, γλιτώνοντας τους σοκαρισμένους επιβάτες από τα χειρότερα, ενώ μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομέιο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Το σύννεφο του μαύρου καπνού ήταν ορατό από πολλά κεντρικά σημεία της Ρώμης, ενώ η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων που έσπευσαν στο σημείο, απέτρεψαν την μετάδοση της πυρκαγιάς σε παρακείμενα κτίρια, με το λεωφορείο να καταστρέφεται ολοσχερώς.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ το πρόβλημα της συντήρησης των λεωφορείων εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια, ενώ η έλλειψη κονδυλίων εμποδίζει την ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου των αστικών συγκοινωνιών της Ρώμης.