Slogun:Κι αυτοί οι Τούρκοι όλα μας τα έχουν πάρει. Μέχρι και ξύλο στον αγωνιστικό χώρο παίζουν!

FOLLOW US

Slogun:Κι αυτοί οι Τούρκοι όλα μας τα έχουν πάρει. Μέχρι και ξύλο στον αγωνιστικό χώρο παίζουν!
BWIN stripe gif

«Οι ΗΠΑ δεν θα αποχωρήσουν από τη Συρία», λένε οι Ρώσοι

Gazzetta team
«Οι ΗΠΑ δεν θα αποχωρήσουν από τη Συρία», λένε οι Ρώσοι
Την πεποίθηση πως «οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από τη Συρία» εξέφρασε σήμερα η Μόσχα, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Παράλληλα ο Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα οι επαφές που θα έχει με Γάλλους αξιωματούχους να ξεκαθαρίσουν τη συνεργασία ανάμεσα στη χώρα του και τη Δύση αναφορικά με την εξεύρεση λύσης στην κρίση στη Συρία.

«Πολλές χώρες προωθούν ανοικτά την πολιτική τους – εκείνη του διχασμού της Συρίας. Οι ΗΠΑ επιμένουν ότι μοναδικός τους στόχος ήταν να εκδιώξουν τους τρομοκράτες από τη Συρία και να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος. Όμως παρά τις υποσχέσεις τους, παρά τις δηλώσεις του (Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ) Τραμπ, οι ΗΠΑ στην πραγματικότητα εδραιώνουν την παρουσία τους στην ανατολική όχθη του Ευφράτη και δεν πρόκειται να αποσυρθούν από εκεί. Παρεμπιπτόντως ενθαρρύνονται από τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός πρέπει να παραμείνει μέχρις ότου αποκατασταθεί η τάξη στη Συρία, η τάξη που συμφέρει τις δυτικές χώρες», σημείωσε ο Λαβρόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο.

«Ελπίζω έπειτα από τις συζητήσεις μας με τους Γάλλους συναδέλφους μας να ξεκαθαρίσουμε πώς θα συνεργαστούμε για την επίλυση της συριακής κρίσης», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.

«Χθες ο Ρώσος και ο Γάλλος πρόεδρος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, στη διάρκεια της οποίας ο Βλαντίμιρ Πούτιν περιέγραψε την προσέγγιση της Ρωσίας και επιβεβαίωσε την ετοιμότητά μας να συντονίσουμε τη δράση μας με τους Γάλλους εταίρους μας», κατέληξε ο Λαβρόφ.


Πηγή: reader.gr