«Κοντά σε συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας»

Gazzetta team
«Κοντά σε συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας»
Ευρωπαίοι εταίροι, ΔΝΤ και Αθήνα βρίσκονται κοντά στην επίλυση των «λίγων ζητημάτων» που απομένουν για το ελληνικό πρόγραμμα και την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μαριο Σέντενο στο CNBC.
«Είμαστε σε καλό δρόμο για την οριστικοποίηση του προγράμματος με την Ελλάδα», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας προσθέτοντας απομένουν λίγα ζητήματα που σχετίζονται με την ελάφρυνση του χρέους.

«Συνεργαζόμαστε με όλους τους θεσμούς για την επίτευξη συμφωνίας και έχω την αίσθηση ότι η πιθανότητα να κλείσουμε τις διαφορές είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ», δήλωσε από την Ουάσινγκτον, όπου γίνεται η εαρινή σύνοδος της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγο αφότου ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν γίνονται συζητήσεις για επέκταση του ελληνικού προγράμματος, απαντώντας στο insider.gr. Οι ελληνικές αρχές παραμένουν εξαιρετικά επικεντρωμένες στην ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο, δήλωσε, και οι προσπάθειες γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια, σημείωσε, υπάρχουν αποφάσεις ακόμη που πρέπει να ληφθούν και, κυρίως, για την ελάφρυνση του χρέους και την εποπτεία μετά τη λήξη του προγράμματος.

Το Reuters σημειώνει επίσης ότι οι ιθύνοντες της Ευρωζώνης δεν συζητούν παράταση του ελληνικού προγράμματος και μετά την λήξη του, ενώ η Αθήνα θα υπόκειται στην συνήθη επίβλεψη όπως οι άλλες χώρες που ήταν ενταγμένες σε πρόγραμμα.

Το Bloomberg υπογραμμίζει τελος ότι στο πλαίσιο της εαρινής Συνόδου της Παγκόσμιας Τράπεζας – ΔΝΤ, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αναφερόμενη στην Ελλάδα, δήλωσε: «Οι αγορές βλέπουν πιο ευνοϊκά από πριν την κατάσταση στην Ελλάδα. Το ΔΝΤ είναι πρόθυμο να υποστηρίξει την Ελλάδα».


Πηγή: insider.gr