Στο Δικαστήριο της Αδριανούπολης οι Έλληνες στρατιωτικοί

Gazzetta team
Στο Δικαστήριο της Αδριανούπολης οι Έλληνες στρατιωτικοί
Στο δικαστήριο αναμένεται να οδηγηθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι παραμένουν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, με βάση πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, στην Τουρκία τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι η μεταγωγή θα γίνει γύρω στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Αν συμβεί αυτό θα είναι για το ζήτημα των κινητών τηλεφώνων και όχι για την ίδια την ουσία της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ έκανε σήμερα παρέμβαση για το θέμα.

Ελπίζουμε ότι το θέμα θα επιλυθεί γρήγορα τόνισε, αναφερόμενος στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Ο κ. Πάιατ που βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 20 Μαρτίου στην Ανδραβίδα για την πολυεθνική άσκηση Ηνίοχος, ανέφερε «Υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρησης της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ευελπιστούμε ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα».

Παρέμβαση Μέρκελ στον Ερντογάν για τους δύο στρατιωτικούς

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τα κράτη-μέλη της ΕΕ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους. Όπως ξέρετε, ήδη η Καγκελάριος Μέρκελ είχε παρέμβει στον ίδιο τον κύριο Eρντογάν. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει μία θετική εξέλιξη με την έννοια ότι η Τουρκία δε θα επιδιώξει και δε θα συνεχίσει ένα καθημερινό γεγονός που γινόταν στα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη να το αξιοποιεί ως όπλο μακροχρόνια», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός.