Ερντογάν: «Αν είχαμε ανοίξει τις πύλες, θα ψάχνατε τρύπα να κρυφτείτε»

Gazzetta team
Ερντογάν: «Αν είχαμε ανοίξει τις πύλες, θα ψάχνατε τρύπα να κρυφτείτε»
Ο Ταγίπ Ερντογάν τα... έβαλε με την Ευρωπαϊκή Ένωση «φωνάζοντας» πως: «Εμείς γνωρίζουμε από ανθρωπιά. Εσείς δεν γνωρίζετε τίποτα από αυτό».

«Αν είχαμε ανοίξει τις πύλες, θα ψάχνατε τρύπα να κρυφτείτε», φέρεται να δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στη συνδρομή της Τουρκίας στην προσφυγική κρίση που πλήττει την Ευρώπη, ανεβάζοντας εκ νέου τους τόνους και απαντώντας στις παραινέσεις για κατάπαυση του πυρός στην Αφρίν.

«Πως μιλάτε για την Αφρίν, εμείς εφτά χρόνια φιλοξενούμε 3.5 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία. Αν είχαμε ανοίξει τις πύλες θα ψάχνατε τρύπα να κρυφτείτε» είπε προκλητικά ο σουλτάνος.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να φιλοξενούμε. Εμείς γνωρίζουμε από ανθρωπιά. Εσείς δεν γνωρίζετε τίποτα από αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

Το νέο παραλήρημα του Τούρκου Πρόεδρου ήρθε μετά το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που απήυθυνε έκκληση για τον τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης της Αγκυρας στη Συρία.

Επικοινωνία Ερντογάν-Μέρκελ στη σκιά των απειλών του Ερντογάν για τρίτο Παγκόσμιο

Κρίσιμη τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Πέμπτης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Άνγκελα Μέρκελ, στη σκιά των απειλών του Τούρκου προέδρου για τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με το Anadolu, στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν το προσφυγικό, οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στη βόρεια Συρία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ερντογάν έδωσε συγχαρητήρια στη Μέρκελ για την επανεκλογή της ως καγκελάριος της Γερμανίας.

Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για επιτάχυνση του διαλόγου και της συνεργασίας ενώ υποσχέθηκαν να συνεργαστούν για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και για τα ζητήματα των προσφύγων. Τόνισαν επίσης τον κοινό στόχο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Ερντογάν βλέπει... τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Την Πέμπτη, ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε εκδήλωση για την Υγεία, προέβλεψε ότι θα έρθει Τρίτος Παγκόσμιος, ο οποίος, όπως είπε δεν αποκλείεται να ξεκινήσει από τη Συρία.

Όπως είπε, στη Συρία, οι Αμερικανοί το Ιράν και η Ρωσία έχουν μεγάλη στρατιωτική δύναμη και αν γίνει χρήση αυτών, τότε θα γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο.

Tο απόγευμα της Πέμπτης, ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε τελετή απονομής στην Άγκυρα, ξεκαθάρισε πως οι προσπάθειες των Ευρωπαίων να σταματήσουν την επέλαση της Τουρκίας στο Αφρίν θα είναι μάταιες: «Μη ματαιοπονείτε, δεν θα φύγουμε από εκεί (Αφρίν) μέχρι να γίνει η δουλειά μας», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος και κάλεσε το ευρωκοινοβούλιο «να μην πει λέξη για τη στρατιωτική επιχείρηση».

«Συνολικά 3.525 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί» από την έναρξη της επιχείρησης, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε πως είναι «ζήτημα χρόνου να απελευθερωθεί η Αφρίν».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ