«Πριν επισκεφτείτε τη Βόρεια Κορέα προετοιμάστε την... κηδεία σας»

Gazzetta team
«Πριν επισκεφτείτε τη Βόρεια Κορέα προετοιμάστε την... κηδεία σας»
Ταξιδιωτική οδηγία για τη Βόρεια Κορέα εξέδωσε το State Department και καλεί τους Αμερικανούς που θα επισκεφτούν τη χώρα πως κινδυνεύει η ζωή τους.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι πολίτες των ΗΠΑ που θα ταξιδέψουν στη Βόρεια Κορέα καλούνται να «προετοιμαστούν για το χειρότερο» και να αφιερώσουν χρόνο για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες της... κηδείας τους.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση τους καλεί να συζητήσουν πριν το ταξίδι τους ένα πλάνο με τους οικείους τους σχετικά με την ανατροφή των παιδιών, την φροντίδα κατοικιδίων και την τύχη των περιουσιακών τους στοιχείων.

Το State Department προειδοποιεί ότι μπορεί η σουηδική πρεσβεία στη Βόρεια Κορέα να βρίσκεται υπό την προστασία των ΗΠΑ, οι αξιωματούχοι της χώρας όμως δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν βοήθεια στους Αμερικανούς που θα την χρειαστούν.

Στην ίδια κατηγορία επικινδυνότητας με την Βόρεια Κορέα το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει τοποθετήσει επίσης χώρες όπως το Ιράκ, το Ιράν, το Αφγανιστάν, η Λιβύη και η Σομαλία.

Πηγή: reader.gr