Νέα δοκιμή πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Gazzetta team
Νέα δοκιμή πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα
Νοτιοκορεάτες και Αμερικανοί ειδικοί αναλύουν τα δεδομένα, ενώ νωρίτερα σήμερα η Σεούλ είχε προειδοποιήσει ότι παρατηρήθηκε κινητικότητα σε μια βάση της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκσόνγκ, μια πόλη στην επαρχία της Νότιας Πιονγκγιάν, περίπου στις 20.17 ώρα Ελλάδας, πάνω από την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας, έγινε γνωστό από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα ενώ ο πύραυλος βρισκόταν ακόμη στον αέρα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Δύο πηγές από την Ουάσιγκτον ανέφεραν πως αξιωματούχοι της αμερικανικης κυβέρνησης θεωρούν πως η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να διεξάγει μια νέα πυραυλική δοκιμή εντός ημερών.

Η τελευταία βαλλιστική δοκιμή από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου, όταν και πέρασε πάνω από την Ιαπωνία.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιαπωνία, όπου και οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ζήτησε έκτακτη συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πύραυλος αυτός ενδέχεται να έπεσε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι κατέγραψε μια "πιθανή" εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα, στις 20.30 (ώρα Ελλάδας). "Είμαστε στη διαδικασία εκτίμησης της κατάστασης και θα παράσχουμε πρόσθετες λεπτομέρειες όταν είναι διαθέσιμες" είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μάνινγκ.

Πηγή: reader.gr