H στιγμή που ένας Βορειοκορεάτης στρατιώτης δέχεται πυρά επειδή αυτομόλησε (vid)

Gazzetta team
H στιγμή που ένας Βορειοκορεάτης στρατιώτης δέχεται πυρά επειδή αυτομόλησε (vid)
Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ένας στρατιώτης της Βόρειας Κορέας τρέχει να αυτομολήσει στη Νότια Κορέα και δέχεται καταιγισμό πυρών έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Αξιωματικός της Στρατιωτικής Διοίκησης του ΟΗΕ στη Σεούλ (UNC) δήλωσε ότι με το περιστατικό παραβιάστηκε η συμφωνία ανακωχής ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το περιστατικό συνέβη στις 13 Νοεμβρίου, όταν ένας στρατιώτης της πέρασε τη Στρατιωτική Γραμμή Οροθεσίας, τα σύνορα με τη Νότια Κορέα, καταδιώκοντας έναν συστρατιώτη του που προσπαθούσε να αυτομολήσει τη 13η Νοεμβρίου.

Η UNC έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο το οποίο καταγράφει τη στιγμή που ένας στρατιώτης από τη Βόρεια Κορέα περνά τα σύνορα για μερικά δευτερόλεπτα ενώ συνάδελφοί του πυροβολούν εναντίον του καθώς εκείνος έτρεχε προς τη νοτιοκορεάτικη πλευρά των συνόρων στην προσπάθειά του να αυτομολήσει.

Η UNC ενημέρωσε τη Βόρεια Κορέα για την παραβίαση αυτή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός σήμερα, ανέφερε ο αξιωματικός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σεούλ.

Το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο στρατιώτης που αυτομόλησε, σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι ο άνδρας έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και αναπνέει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη, έπειτα από δύο επεμβάσεις που υποβλήθηκε.

Ο Βορειοκορεάτης στρατιώτης παραμένει νοσηλευόμενος στην Εντατική και αρνείται να μιλήσει για το περιστατικό. Σύμφωνα με ανακοίνωση των γιατρών, ο στρατιώτης πάσχει από κατάθλιψη.

Πηγή: reader.gr