Η ΜΙ6 καταρρίπτει τον μύθο του Τζέιμς Μποντ: «Απλά δεν... κάνει»

Gazzetta team
Η ΜΙ6 καταρρίπτει τον μύθο του Τζέιμς Μποντ: «Απλά δεν... κάνει»
Η ΜΙ6 λέει πως ο Τζέιμς Μποντ θα ήταν απλά άθλιος στην πραγματική ζωή!

Μπορεί ο Τζέιμς Μποντ να είναι ο πιο διάσημος πράκτορας όλων των εποχών για την ΜΙ6, η ίδια η μυστική υπηρεσία όμως σημειώνει πως στην πραγματική ζωή ο συγκεκριμένος πράκτορας θα ήταν, απλά... άθλιος!

Μετά από κάθε νέα ταινία η υπηρεσία της Βρετανίας δέχεται εκατοντάδες νέες αιτήσεις από φαν του Τζέιμς Μποντ που ονειρεύονται μια ζωή με μυστήριο, γρήγορα αυτοκίνητα και ωραίες γυναίκες. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.

Στέλεχος της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών (SIS), το οποίο όμως διατήρησε την ανωνυμία του, μιλώντας σε αγγλικά ΜΜΕ τόνισε πως το ψυχολογικό προφίλ του Τζέιμς Μποντ δεν ταιριάζει στην υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του που, όπως σημείωσε ο πραγματικός πράκτορας, θα έκαναν την υπηρεσία να απορρίψει την αίτηση του. «Ο πράκτορας πρέπει να έχει μία ανθρώπινη πλευρά. Πρέπει να μπορεί με ευκολία να συναναστρέφεται με πολλά και διαφορετικά κοινωνικά στρώματα. Οι περισσότερες πληροφορίες που συγκεντρώνει η ΜΙ6 προέρχονται από ανθρώπους της εργατικής τάξης» είπε.

Το μέλος της υπηρεσίας σημείωσε στη συνέχεια πως οι πρακτικές του Μποντ είναι πλέον... ξεπερασμένες «Στην σύγχρονη εποχή ο πράκτορας που δουλεύει μόνος του δεν θα καταφέρει απολύτως τίποτα. Η ομαδική δουλειά και οι καλές συνεργασίες φέρνουν τις επιτυχίες».

Τόνισε επίσης πως πλέον αυτό που μετράει περισσότερο στις αιτήσεις που γίνονται δεν είναι η ακαδημαϊκή γνώση του κάθε αιτούμενου, αλλά η «συναισθηματική εξυπνάδα».

Κάπως έτσι λοιπόν καταρρίπτονται οι μύθοι...