Ζευγάρι απατεώνων στη Ρόδο στοχεύει μόνο σε επαγγελματίες

Gazzetta team
Ζευγάρι απατεώνων στη Ρόδο στοχεύει μόνο σε επαγγελματίες
Οι απατεώνες μαθαίνουν τον στενό κοινωνικό περίγυρο του κάθε επιχειρηματία και στη συνέχεια έρχονται σε επαφή μαζί τους

Σειρά διαδοχικών περιστατικών με απατεώνισσα που παριστάνει την κτηνίατρο, η οποία μάλιστα χρησιμοποιεί υπαρκτά ονόματα συναδέλφων της, καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στο νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr η απατεώνισσα, η οποία εκτιμάται ότι έχει και συνεργό στο νησί μας, εφαρμόζει την εξής τακτική:

Φροντίζει πρώτα να μαθαίνει τον στενό κοινωνικό περίγυρο του κάθε επιχειρηματία και στη συνέχεια επικοινωνεί μαζί του τηλεφωνικά. Παρουσιάζεται αλαφιασμένη, στρεσαρισμένη και με λυγμούς συστήνεται ως συνάδελφός του χρησιμοποιώντας μάλιστα ονόματα αληθινά που φροντίζει πρώτα να πληροφορείται.

Ισχυρίζεται ότι εκτάκτως απεβίωσε η μητέρα της και ότι χρειάζεται ποσό της τάξης των 2.000 ευρώ, προκειμένου να... τακτοποιήσει τα έξοδα της κηδείας.

Η ίδια επικαλείται μάλιστα τις απαγορεύσεις που υπάρχουν με τα capital control και ζητά απεγνωσμένα βοήθεια προκειμένου να την διευκολύνει εκτάκτως το... υποψήφιο θύμα.

Επικοινωνεί πάντα με απόκρυψη στο νούμερο του τηλεφώνου, ενώ διαθέτει απίστευτη ευφράδεια, πλάθοντας φανταστικά περιστατικά και γεγονότα εκείνη την ώρα, για να γίνει όσο πιο πιστευτή γίνεται.

Ένας από τους κτηνιάτρους του νησιού μας, στον οποίο η απατεώνισσα απευθύνθηκε χθες το πρωί, υποψιάστηκε αμέσως τι συμβαίνει και συμβουλεύτηκε την τράπεζα με την οποία συνεργάζεται. Εκεί του δόθηκαν οδηγίες να ζητήσει περισσότερα στοιχεία έτσι ώστε να διαπιστωθεί για τι ακριβώς επρόκειτο.

Όταν η ίδια επικοινώνησε ξανά με τον συμπολίτη μας Κτηνίατρο, του ανέφερε ότι για να μπορέσει να του πάρει τα χρήματα, θα έστελνε τον αδελφό της στο κτηνιατρείο για να τα παραλάβει. Μάλιστα του είπε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί, καθώς την επόμενη μέρα θα... κατέθετε σε όποιον λογαριασμό του έδινε, το ποσό που δανείστηκε.

Όταν όμως ζητήθηκαν πρόσθετα στοιχεία (όπως τηλέφωνο, κινητό και σταθερό) η ίδια δεν ανταποκρίθηκε εγκαταλείποντας έτσι την προσπάθεια και επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για απάτη.

Όπως αποκαλύφθηκε, η περίπτωση δεν ήταν η μοναδική: Η ίδια είχε επικοινωνήσει και με άλλους κτηνιάτρους της Ρόδου, εφαρμόζοντας ακριβώς την ίδια τακτική. Το μόνο που άλλαζε ήταν τα γυναικεία ονόματα. Σε όλες τις περιπτώσεις, χρησιμοποίησε υπαρκτά ονόματα γυναικών κτηνιάτρων της Ρόδου, προκαλώντας μάλιστα και αναστάστωση, αφού επικαλούνταν ψευδώς ότι απεβίωσε η μητέρα της.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές της περιοχής μας και αναμένεται να ακολουθήσει σχετική έρευνα.

Πηγή: protothema.gr