+slo-gun

Με Ρουβά, συρτάκι και μηνύματα η βραδιά του Ιβάν στο Κρεμλίνο (vids & pics)

Με Ρουβά, συρτάκι και μηνύματα η βραδιά του Ιβάν στο Κρεμλίνο (vids & pics)

Με Ρουβά, συρτάκι και μηνύματα η βραδιά του Ιβάν στο Κρεμλίνο (vids & pics)

«Δεν είναι πολλά τα χρήματα για να πεταχτούν;» αναρωτήθηκε από τη Μόσχα για το θέμα των αδειών- Τι αποκάλυψε για τα τηλεοπτικά του σχέδια - «Δεν θέλω να κάνω το λάθος να ασχοληθώ με την πολιτική»  

Έντονο ελληνικό χρώμα με τη βοήθεια των αδερφών Τσαχουρίδη, του Σάκη Ρουβά, της Μελίνας Ασλανίδου και του Κωνσταντίνου Αργυρού αλλά και μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στην Αθήνα είχε η βραδιά του Ιβάν Σαββίδη στο Κρεμλίνο.

Ο ομογενής επιχειρηματίας πριν ξεκινήσει η εκδήλωση στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κρατικού Ανακτόρου του Κρεμλίνου αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, στα επιχειρηματικά του σχέδια αλλά και στα σχέδια που (δεν) έχει για την πολιτική.

Την παράσταση ωστόσο έκλεψε ο Σάκης Ρουβάς ο οποίος στην εκδήλωση κατάφερε να κάνει όλους τους θεατές να χορεύουν συρτάκι με τον ίδιο να δηλώνει «ευτυχής και ευγνώμων για τη συγκλονιστική, μαγική Ελληνορωσική αγκαλιά αγάπης σήμερα στο Κρεμλίνο. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου».

 

A video posted by Sakis Rouvas (@sakisrouvas) on

Μοναδική στιγμή ήταν και στο πάρτι μετά την εκδήλωση που ο Ιβάν Σαββίδης χόρεψε ποντιακά με τον Σάκη Ρουβά και τη Μελίνα Ασλανίδου, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται στην Αθήνα με τις άδειες

Προβληματισμένος για τα όσα εξελίσσονται γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εμφανίστηκε -με δηλώσεις του στη Μόσχα- ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, δηλώνοντας πως θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση του ΣτΕ που συνεδριάζει εκ νέου την Τετάρτη, προκειμένου να κρίνει τη συνταγματικότητα -ή μη- του νόμου που ρυθμίζει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. 

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται στην Αθήνα. Είναι τραγική η κατάσταση» σχολίασε ο κ. Σαββίδης, λέγοντας πως δεν είναι σοβαρό να κρίνεται η συνταγματικότητα του νόμου, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις προσφορές για την απόκτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών και έχουν καταβληθεί χρήματα, τα οποία θα επιστραφούν με τις ανάλογες ρήτρες. «Αν συμβεί κατι τέτοιο όχι μόνο πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα. Και απορώ. Δεν είναι πολλα αυτά τα χρήματα για να πεταχτούν; Εγω θα σεβαστώ την απόφαση του δικαστηρίου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Eνώ για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε με τις τηλεοπτικές άδειες επεσήμανε: «Ναι έκανα μηδενικές προσφορές. Δεν υπήρχε όρος του διαγωνισμού που να το απαγορεύει. Στην απάντηση γιατί το έκανα σας λέω γιατί έτσι ήθελα».

Ο Ιβάν Σαββίδης κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους

Ο ίδιος εμφανίστηκε έτοιμος να λειτουργήσει άμεσα ένα νέο τηλεοπτικό σταθμό, με σύγχρονη οπτική και λειτουργία, ώστε να είναι βιώσιμος και λειτουργικός σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς. Όπως είπε, εξετάζεται είτε η εξαγορά ενός τηλεοπτικού σταθμού που δεν έχει εξασφαλίσει άδεια, είτε μία μικτή μορφή συνεργασίας. Εάν ωστόσο δεν ευοδωθούν οι διεργασίες, εμφανίζεται έτοιμος να στήσει από το μηδέν ένα νέο κανάλι. Ενδιαφέρον έδειξε και για την τύχη του Μega, «ένα ενδιαφέρον κανάλι με πλούσια βιβλιοθήκη και αρχείο» όπως είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ωστόσο πως υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα που δεν θα ήταν λογική κίνηση η εξαγορά του.

Ο κ. Σαββίδης δήλωσε πικραμένος για τις βολές που δέχεται λόγω των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, λέγοντας πως είναι αναφαίρετο συνταγματικό του δικαίωμα να δραστηριοποιείται στη χώρα και να επενδύει τα χρήματά του όπως επιθυμεί, είτε στον ποδοσφαιρικό χώρο, είτε στον τηλεοπτικό. «Αντί να σκεφτούν πώς θα φέρουν περισσότερους Σαββίδηδες στην Ελλάδα, κάθονται και ασχολούνται γιατί ήρθε ο Σαββίδης, τι θέλει, πού το πάει κλπ. Εγώ σαν πολίτης της Ελλάδας έχω δικαίωμα να ασχοληθώ με οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα εντός νομιμότητας. Τελείωσε» δήλωσε.

Ο Ιβάν Σαββίδης στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κρατικού Ανακτόρου του Κρεμλίνου

Μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, που παρακολούθησαν την καλλιτεχνική εκδήλωση στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κρατικού Ανακτόρου του Κρεμλίνου για το κλείσιμο του έτους ελληνορωσικής φιλίας, ο κ. Σαββίδης αποκάλυψε πως υπάρχουν σχέδια για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. 

Ο ίδιος, τέλος, έδωσε απάντηση και σε όσους επιχειρούν να παρουσιάσουν πως επόμενο βήμα του θα είναι ή ενασχόλησή του με την πολιτική στην Ελλάδα. «Το μόνο που φοβάμαι είναι να πάρω την απόφαση και να ασχοληθώ με την πολιτική. Είναι το πιο μεγάλο λάθος που μπορώ να κάνω στη ζωή μου. Δεν θέλω να κάνω αυτό το λάθος. Σκεφτείτε πως μιλάμε για ενασχόληση μου με τα media και αυτό προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Σκεφτείτε να ασχοληθώ με την πολιτική... Πιστεύω πως στην περίπτωση αυτή θα βρεθώ ξαπλωμένος εκεί που είναι ο Καποδίστριας» απάντησε με νόημα.


Ρουβάς, συρτάκι και Shake it

Στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κρατικού Ανακτόρου του Κρεμλίνου της Μόσχας δεν έπεφτε καρφίτσα.

Από νωρίς το απόγευμα εκατοντάδες ομογενείς σχημάτισαν ουρές στην τουριστική είσοδο του Κρεμλίνου, όπου μετά από διεξοδικό έλεγχο εισέρχονταν στο εσωτερικό και στο χώρο της εκδήλωσης. Ανάμεσά τους δεκάδες εκπρόσωποι φορέων της ομογένειας. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης νέοι της ομογένειας και Ρώσοι χορευτές παρουσίασαν στο φουαγιέ του μεγάρου flashmob με καλίνκα και συρτάκι.

Στιγμιότυπα από τους χορούς

Ο Ιβαν Σαββίδης, φιλικός και χαμογελαστός χαιρετούσε συνεχώς τους παρευρισκόμενους ενώ δεν αρνήθηκε... selfΙe φωτογραφίες σε όσους και όσες του το ζήτησαν.

Στις δηλώσεις του σε ελληνικά και ρωσικά ΜΜΕ αναφέρθηκε στη σημασία σύσφιξης των ελληνορωσικών σχέσεων και τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή για την Ελλάδα. Στη σημασία της ομογένειας της Ρωσίας αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος της βουλής των Ελλήνων, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλιδης, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Ιβάν Σαββίδη για όσα έχει προσφέρει στην Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα του Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το γνωστό Ακαδημαϊκό Χορευτικό Συγκρότημα «Ιγκόρ Μοϊσέγεβ», την Ανδρική Χορωδία του Πατριαρχείου Μόσχας και την πολύ γνωστή Βυζαντινή Χορωδία «Thessalonikeis Umnodei» με τον μαέστρο Ιωάννη Λιάκο. 

Βίντεο: Χοροί και μουσικές από παραδοσιακά συγκροτήματα
Συνέχισε με τους κορυφαίους Πόντιους λυράρηδες, αδερφούς Τσαχουρίδη με τη συνοδεία λαϊκού συγκροτήματος ποντιακών χορών. Το δίδυμο Τσαχουρίδη με την ποντιακή λίρα ξεσήκωσε τη νεολαία της ομογένειας και το κέφι στην αίθουσα του Κρεμλίνου άναψε.

Δείτε τους αδερφούς Τσαχουρίδη στο Κρεμλίνο

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Κωνσταντίνος Αργυρός που καταχειροκροτήθηκε από τους προσκεκλημένους ενώ ακολούθησε η Μελίνα Ασλανίδου, η οποία μάγεψε το πλήθος με τις μελωδίες της και τα ποντιακά της. Λίγο πριν ανεβεί στη σκηνή ο Σάκης Ρουβάς, οι Ρωσίδες «Ρουβίτσες» άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του στην αίθουσα. Ο Σάκης αφού πρώτα χαιρέτησε στα ρωσικά στη συνέχεια άρχισε το χορό. Όταν, δε, ξεκίνησε το «Shake it» έγινε χαμός από τους παρευρισκόμενους νέους οι οποίοι λατρεύουν την Eurovision. 

Δείτε πώς εμφανίστηκε στη σκηνή ο Σάκης Ρουβάς

Έκπληξη ήταν η στιγμή που ερμήνευσε το τραγούδι «Σε θέλω σαν τρελός» στα ρωσικά ενώ η πιο μαγική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ο Σάκης τραγούδησε «Τα παιδιά του Πειραιά». Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με συρτάκι και όλους τους καλλιτέχνες πάνω στη σκηνή να ακολουθούν τα βήματα που έδειχνε ο Σάκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Στρατιωτικού Ιστορικού Ιδρύματος της Ρωσίας, της ομάδας για συνεργασία του Συμβουλίου Συνεργασίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας με το Κοινοβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Γενικός χορηγός της εκδήλωσης, ενός από τα πιο λαμπρά γεγονότα του αφιερωματικού έτους, ήταν το «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη».

Πηγή: protothema.gr

Best of internet