Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Πως θα προστατευτείτε από κακόβουλα λογισμικά (vid)

Gazzetta team
Ξεκινά σήμερα η εκστρατεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχετικά με την πρόληψη και ενημέρωση για κακόβουλα λογισμικά που προσβάλλουν φορητές συσκευές

Ξεκινά από σήμερα η εκστρατεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχετικά με την πρόληψη και ενημέρωση για κακόβουλα λογισμικά που προσβάλλουν φορητές συσκευές (mobile malware)

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μήνα για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο και ως επικεφαλής του Κύκλου Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – EMPACT, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για Εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο [European Cybercrime Centre - EC3] της EUROPOL, ξεκινά εκστρατεία πρόληψης και ενημέρωσης σχετικά με κακόβουλο λογισμικό που προσβάλλει φορητές συσκευές (mobile malware).

Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 24 έως 30 Οκτωβρίου 2016, ταυτόχρονα σε είκοσι δύο (22) Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Νορβηγία, στην Ουκρανία, στην Κολομβία, αλλά και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, με την υποστήριξη της AMERIPOL.

Σε ειδικά διαμορφωμένο ιστότοπο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αναρτηθεί σχετικό υλικό, με σκοπό την αναλυτική ενημέρωση πολιτών και επαγγελματιών για τις υφιστάμενες απειλές σε σχέση με το mobile malware, καθώς και για τους τρόπους προστασίας από τις διάφορες μορφές του.

Επίσης, το ενημερωτικό υλικό είναι διαθέσιμο σε είκοσι (20) γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του ιστοτόπου του Ευρωπαϊκού Κέντρου για Εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο της EUROPOL.

Πιο αναλυτικά, μέσα από βίντεο, φυλλάδια και διαγράμματα, επιδιώκεται η επίτευξη στο μέγιστο δυνατό εύρος ενημέρωσης του κοινού που περιηγείται στο διαδίκτυο μέσα από φορητές συσκευές, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την αποφυγή απώλειας χρημάτων και της διαρροής - υποκλοπής προσωπικών ή/και επαγγελματικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι τα κακόβουλα λογισμικά αναπτύσσονται και εξελίσσονται διαρκώς, λαμβάνοντας μορφή «ψηφιακών οπλών», ενώ κάποια είναι ειδικά σχεδιασμένα για να λειτουργούν στις φορητές συσκευές.

Εξαιτίας των κακόβουλων λογισμικών, οι χρήστες κινδυνεύουν:

με απώλεια προσωπικών πληροφοριών και χρημάτων,
με «κλοπή» της ψηφιακής ταυτότητάς τους,
με διαρροή επαγγελματικών δεδομένων και
απώλεια όλων των αποθηκευμένων σε δεδομένων μιας συσκευής, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών φωτογραφιών, επαφών και e-mails, σε περίπτωση που αυτή σταματήσει να λειτουργεί.

Ενημερωθείτε για την εκστρατεία ενημέρωσης και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μέσω του #MobileMalware.


Πηγή: thetoc.gr