Κεραυνός χτύπησε πολυκατοικία στον Βόλο (pics)

Gazzetta team
Κεραυνός χτύπησε πολυκατοικία στον Βόλο (pics)
Χτύπημα κεραυνού σήκωσε, νωρίς το πρωί της Κυριακής, στο πόδι τους κατοίκους της πόλης. Αλλοι πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους, άλλοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα είτε στις δουλειές τους είτε καθ’ οδόν τρομοκρατήθηκαν.

Την ώρα της καταρρακτώδους βροχής, σημειώθηκε μία πολύ έντονη λάμψη που σχεδόν «τύφλωνε». Ακολούθησε εκκωφαντικός θόρυβος σαν να γινόταν έκρηξη και τα πάντα γύρω «έτρεμαν». Ο κεραυνός έγινε αισθητός σε όλο το κέντρο.

Η πολυκατοικία στα παλιά Ηλύσια, στη συμβολή των οδών Ανθίμου Γαζή και Γάτσου ήταν το σημείο που έσκασε ο κεραυνός. Οι ένοικοι των διαμερισμάτων που ένιωσαν τη δύναμη του κεραυνού να διαπερνά τα σπίτια τους, μετά το αρχικό σοκ, βγήκαν αλαφιασμένοι στους διαδρόμους να δουν τι έχει συμβεί.

Ο κεραυνός χτύπησε την ταράτσα της πολυκατοικίας στις 7:22 το πρωί, σύμφωνα με ένοικο που έβλεπε πρωινή ενημερωτική εκπομπή στην τηλεόραση. Εντονη λάμψη, δυνατός κρότος και δόνηση λες και γινόταν σεισμός: έτσι περιέγραψαν το χτύπημα του κεραυνού οι ένοικοι.

Εκείνη την ώρα είχε εκδηλωθεί ισχυρή νεροποντή και έπεφταν αστραπές. Τον κεραυνό φαίνεται να τράβηξε η κεντρική κεραία της τηλεόρασης που βρίσκεται στην ταράτσα της τετραώροφης πολυκατοικίας.

Η κεραία κάηκε και εξαρτήματα τινάχτηκαν παντού στην ταράτσα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο δώμα που υπάρχει ο μηχανισμός του ασανσέρ άνοιξε διαμπερής τρύπα από το χτύπημα του κεραυνού.

Τα πάντα νέκρωσαν. Στο μηχανισμό του ασανσέρ κάηκαν πλακέτες και δεν λειτουργεί. Οι ένοικοι ανεβοκατεβαίνουν τους ορόφους με τα πόδια. Προβλήματα καταγράφτηκαν τόσο στις συνδέσεις τηλεφώνου και ίντερνετ, ενώ σε ορισμένα διαμερίσματα υπάρχουν προβλήματα ακόμη και με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι ένοικοι τρόμαξαν. «Εκείνη την ώρα κοιμόμουν. Ακούστηκε σαν έκρηξη διαρκείας. Τρομάξαμε», ανέφερε η κυρία Αλεξία.

«Ακούστηκε ξαφνικά ένας φοβερός κρότος. Σαν να είμαστε στη Συρία και να μας βομβαρδίζουν», ανέφερε ο κύριος Λάμπρος.

«Ηταν λες και έπεσε βόμβα. Είδαμε μια λάμψη και μετά άρχισαν να δονούνται όλα για αρκετά δευτερόλεπτα σαν να γινόταν σεισμός. Ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός», ανέφερε άλλη ένοικος.

«Το πρώτο που κατάλαβα να με ξυπνάει ήταν ένα πολύ δυνατό φως. Λες και μου έριχναν φως από προβολέα στο πρόσωπο. Ακολούθησε ένας πολύ έντονος κρότος και μετά τα πάντα άρχισαν να σείονται», είπε ένοικος διαμερίσματος στον τέταρτο όροφο, ακριβώς κάτω από το σημείο που έσκασε ο κεραυνός.

«Κοντέψαμε να μείνουμε από καρδιά», έλεγε ένοικος. Ωστόσο τη μεγαλύτερη τρομάρα φαίνεται να πήρε ένοικος σε διαμέρισμα ακριβώς δίπλα από το δώμα στην ταράτσα. Ο κεραυνός έσκασε λίγα μέτρα έξω από το διαμέρισμά της. Η γυναίκα τρομοκρατημένη βγήκε από το σπίτι.

Το χτύπημα του κεραυνού έγινε αισθητό σε όλη την πόλη. Εκτυφλωτική λάμψη, κρότος σαν βομβαρδισμός και στη συνέχεια δόνηση λες και είχε χτυπήσει ο εγκέλαδος. Οι πάντες μούδιασαν από το φυσικό φαινόμενο που χτύπησε στην καρδιά της πόλης.

Πηγή: taxydromos.gr