Ο δακτύλιος πάει Βόλο - Θα περικλείει όλο το εμπορικό κέντρο

Gazzetta team
Ο δακτύλιος πάει Βόλο - Θα περικλείει όλο το εμπορικό κέντρο
Δακτύλιος για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων αποφασίσθηκε να ενεργοποιείται στο Βόλο, κάθε φορά που θα καταμετρείται υψηλή και πάνω από τα επιτρεπτά όρια ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη.

Η απόφαση για την εφαρμογή του δακτυλίου ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου.

Ο δακτύλιος θα περικλείει όλο το εμπορικό κέντρο του Βόλου και οριοθετείται από την παραλιακή λεωφόρο Αργοναυτών, την οδό Κοραή, τη λεωφόρο Αναλήψεως και την οδό Ογλ.

Μπλόκο στα φορτηγά

Μέσα στον δακτύλιο η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται με το σύστημα "μονά - ζυγά" και θα απαγορεύεται η παντελής διέλευση φορτηγών, όταν θα καταγράφονται υψηλά ποσοστά ρύπανσης.

Για την εφαρμογή του μέτρου υπεύθυνη θα είναι η τροχαία του Βόλου και θα υπάρχει ταυτόχρονα ενημέρωση των πολιτών για ενδεχόμενη απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι να εκτονωθεί το επεισόδιο της υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που εισηγήθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των μέτρων που υποχρεούται να λάβει για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων υψηλής ρύπανσης στην πόλη του Βόλου.

Καθ΄ όλο το 24ωρο οι τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης καταμετρώνται από τον σταθμό της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που είναι τοποθετημένος στη συμβολή των οδών Βασάνη και Ανθίμου Γαζή. Όταν θα καταγράφονται τιμές ρύπανσης πάνω από τα όρια, θα τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο του δακτυλίου.


Πηγή: topontiki.gr