Άγρια κόντρα Παππά - Λοβέρδου με αφορμή το θέμα των αδειών

Gazzetta team
Άγρια κόντρα Παππά - Λοβέρδου με αφορμή το θέμα των αδειών
Αφορμή για την κόντρα στάθηκαν οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας σε σημερινή του συνέντευξη για το ενδεχόμενο να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος.

Κόντρα ξέσπασε σήμερα ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδο, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώτου σε συνέντευξη με θέμα τις τηλεοπτικές άδειες.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Παππά για το ενδεχόμενο να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμοςγια τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε πως ο υπουργός «στον παραληρηματικό του πανικό χαρακτήρισε πλήγμα για τη δημοκρατία την κήρυξη του νόμου ως αντισυνταγματικού» Ωστόσο, όπως επισημαίνει «πλήγμα για την δημοκρατία είναι η παραβίαση του Συντάγματος και όχι η εφαρμογή του και τελικός κριτής ως προς αυτό είναι η δικαιοσύνη. Τέλος κινείται μέσα στα όρια της θεσμικής εκτροπής στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα να ταυτίζεται η διατύπωση γνώμης για το Σύνταγμα με την προεξόφληση των αποφάσεων της δικαιοσύνης ή με την απόπειρα καθορισμού του χρόνου έκδοσης της που δήλωσε σήμερα στο ‘Real' ότι θα εκπλαγεί αν βγει η απόφαση την Τετάρτη».

Στην απάντησή του, ο κ. Παππάς κατηγόρησε τον κ. Λοβέρδο ότι «θα θεωρήσει ευχάριστη για τη δημοκρατία και την κοινωνία μας, μια ενδεχόμενη απόφαση που μεταφέρει 250 εκατομμύρια ευρώ από δράσεις υπέρ νοσοκομείων και παιδικών σταθμών στους λογαριασμούς ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Τέτοια κυνική ομολογία δεν την περιμέναμε. Τους ευχαριστούμε για την αφοπλιστική ειλικρίνεια».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απάντησε λέγοντας ότι «κηρύγματα δημοκρατίας ο μόνος που δεν δικαιούται να κάνει είναι ο κ. Παππάς, ο επονομαζόμενος και υπουργός προπαγάνδας. Οι φασιστικές μέθοδοι που μετέρχεται είναι πλέον καταγεγραμμένες. Σε ό,τι αφορά τα χρήματα του διαγωνισμού ας πάψει να τα μοιράζει ως άλλος ψευτορομπέν των δασών γιατί αφενός τα έχει περιλάβει το μνημόνιο στα δημοσιονομικά έσοδα κι αφετέρου διότι δεν πείθει κανέναν».

Η κόντρα κατέληξε με τα «συγχαρητήρια» του κ. Παππά προς τον κ. Λοβέρδο διότι, όπως τόνισε, «χωρέσατε τόσους χαρακτηρισμούς σε τόσες λίγες γραμμές. Ανυπόκριτη στάση, δημιουργικό διάλογο, ηπίους τόνους».

Πηγή: protothema.gr