+slo-gun

O συνταξιούχος που έστειλε την Καινή Διαθήκη στην Τσατσάνη

O συνταξιούχος που έστειλε την Καινή Διαθήκη στην Τσατσάνη

O συνταξιούχος που έστειλε την Καινή Διαθήκη στην Τσατσάνη

Ένας 78χρονος συνταξιούχος του ΟΤΕ ήταν ο αποστολέας του φακέλου με την Καινή Διαθήκη προς την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Ένας 78χρονος συνταξιούχος του ΟΤΕ ήταν ο αποστολέας του φακέλου με την Καινή Διαθήκη προς την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Ο φάκελος, το μεσημέρι της Τρίτης, προκάλεσε τον συναγερμό στις αστυνομικές αρχές, όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς-φρουρούς της Εισαγγελέως, στο γραμματοκιβώτιο της πολυκατοικίας στην οδό Ιπποκράτους 112.

Ο ηλικιωμένος άνδρας έγραφε κανονικά τα στοιχεία του αποστολέα «Γ.Μ.» και την διεύθυνση κατοικίας του στον Αγ. Δημήτριο, ενώ με την ενέργειά του θέλησε να εκδηλώσει την συμπαράστασή του προς την δικαστική λειτουργό, η κατοικία της οποίας πρόσφατα έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης από την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στο πλαίσιο της 1ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις, χωρίς όμως να έχει υπολογίσει ότι η αποστολή του μηνύματος συμπαράστασης θα προκαλούσε αυτή την αναστάτωση.

Οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν χθες και τον εντόπισαν στο σπίτι του. Ο θεοσεβούμενος άνδρας τους απάντησε αφοπλιστικά: «Έστειλα την Καινή Διαθήκη για να τους φυλάει ο Θεός».

Τα στοιχεία του 78χρονου συνταξιούχου του ΟΤΕ, φυσικά δεν τα γνώριζε η Εισαγγελέας Εφετών, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση των αρμόδιων αξιωματικών και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Λίγο αργότερα διαπίστωναν ότι ήταν ένα ακίνδυνο βιβλίο Καινής Διαθήκης που συνοδευόταν με ιδιόχειρο σημείωμα: 

«Σας εύχομαι καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας και καλό κουράγιο για τα όσα περνάτε. Να σας έχει καλά ο Θεός». Αν και αρχικά ήταν ανοικτό το ενδεχόμενο να επρόκειτο για μηνυματική φάρσα τρομοκράτησης της εισαγγελικής λειτουργού, ένα 24ωρο αργότερα προέκυψε ότι αποστολέας ήταν ένας ηλικιωμένος «ηθικός συμπαραστάτης».

Η έκπληξη των αστυνομικών μεγάλωσε, όταν ο 78χρονος τους είπε ότι είχε κάνει το ίδιο με την αποστολή του Ιερού Κειμένου της Καινής Διαθήκης, συνοδευόμενο από ιδιόχειρη επιστολή του, και στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, μετά την αποστολή του βιβλίου-δολοφονική βόμβα, η οποία περιείχε μισό κιλό ΤΝΤ, καρφιά, βίδες και μπουλόνια, στις 29 Απριλίου του 2014.

Τότε η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε βιβλίο θρησκευτικών ψαλμών με τίτλο η «Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάς» του Χαρίλαου Α. Ταλιαδώρου πρωτοψάλτη του Ι.Ν της Αγ. Σοφίας Θεσσαλονίκης, έκδοσις του 1998 και είχε σταλεί από το κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι την προηγούμενη μέρα.

Αποστολέας φαίνεται να ήταν η… ΜΚΟ Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την ευθύνη της αποτυχημένης δολοφονικής επίθεσης με αφορμή την υπόθεση της δολοφονίας του Ιλί Καρέλι από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, είχε αναλάβει η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς-FAI/IRF». Τα μέλη της οργάνωσης ήξεραν πως ο διοικητής του τμήματος από το οποίο είχε περάσει ο Ιλί Καρέλι, ήταν ψάλτης.

Πριν την ανάληψη οι αστυνομικοί είχαν ταυτοποιήσει πάνω στην βόμβα, DNA του καταζητούμενου τότε «Μανώλη της 17Ν», Χριστόδουλου Ξηρού, ωστόσο δεν προέβησαν σε δημοσιοποίηση για να αναδείξουν την συνεργασία τους στο σχέδιο διαφυγής του μέλους της 17Ν.

Μάλιστα αργότερα κατά τη διάρκεια των συλλήψεων στο πλαίσιο του σχεδίου «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη του μαντρότοιχου των φυλακών Κορυδαλλού με αυτοσχέδιο «κανόνι», στις κωδικοποιημένες συνομιλίες έγκλειστου μέλους των Πυρήνων με τον συνεργό τους γνωστό ως «Ιάσονα» στην περίπτωσης εξόντωσης αστυνομικών με το βιβλίο-βόμβα την ευθύνη θα αναλάμβανε η «κορώνα» (Σέχτα Επαναστατών).

Πηγή: thetoc.gr

Best of internet