Το πρώτο πρώτο trailer του Star Wars ήταν μια καταστροφή! (vid)

Gazzetta team
Το πρώτο πρώτο trailer του Star Wars ήταν μια καταστροφή! (vid)
«The Story of a Boy, a Girl and a Universe» - To πρώτο teaser trailer του Star Wars ever αποδεικνύει ότι το στούντιο δεν είχε ιδέα τι ακριβώς γυριζόταν

Καθώς το 1976 έφτανε στο τέλος του, ο George Lucas καλούνταν να παραδώσει στην 20th Century Fox κάτι που να έδειχνε ότι η μεγαλεπίβολη ταινία επιστημονικής φαντασίας που σκηνοθετούσε, βρισκόταν κοντά στην ολοκλήρωσή της. Με την παραγωγή της Fox να έχει ήδη δαπανήσει 10 εκατομμύρια δολάρια και να πιέζει για αποτελέσματα, ο George Lucas με την βοήθεια μιας μικρής ομάδας συνεργατών δημιούργησε ένα trailer 107 δευτερολέπτων.

Το trailer, κόστους 3.900 δολαρίων (εκ των οποίων τα 1268 δόθηκαν για τα οπτικά εφέ) παρουσίαζε σκηνές από την ταινία, με υπόκρουση μια αργή εκδοχή του θέματος του Χειμώνα, από τις 4 εποχές του Vivaldi, καταλήγοντας σε μια «έκρηξη» του τίτλου «Star Wars». H προβολή του trailer για τα μέλη του συνεργείου και τους πρωταγωνιστές αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό. Όμως δεν συνέβη το ίδιο με αντίστοιχη προβολή του για τα στελέχη της Fox και άλλες δοκιμαστικές προβολές όπου ο κόσμος δε καταλάβαινε τι ακριβώς έβλεπε. Θρυλείται πως μετά από προβολή του trailer, o ηθοποιός Gene Wilder είχε προειδοποιήσει το στέλεχος της Fox, Alan Ladd Jr, πως ο κόσμος γελάει (!) με το υλικό.

Είναι τόσο κακό;

Όχι! Αλλά η ατάκα «The Story of a Boy, a Girl and a Universe», που προηγείται της σύντομης περιήγησης της ιστορίας μέσα από σκόρπιες σκηνές, έδειχνε πως -σύμφωνα με το trailer- αυτό που θα έβλεπαν οι geeks της εποχής, μπορεί και να ήταν μια ιστορία αγάπης μεταξύ του Luke και της Leia.

Το σώζει κάπως η έκρηξή στο τέλος!

Πηγή: rise.gr