Οι μεγαλύτεροι μύθοι για την τριχόπτωση (pics)

Gazzetta team
Οι μεγαλύτεροι μύθοι για την τριχόπτωση (pics)
Επειδή εκεί έξω κυκλοφορούν αρκετά ψέματα για τους λόγους που σε κάνουν να χάνεις τα μαλλιά σου, αποφασίσαμε να ξεδιαλύνουμε την υπόθεση μια και καλή.

Μια από τις μόνιμες «γκρίνιες» των γυναικών είναι ότι οι άντρες δύσκολα δίνουν σημασία σε κάτι. Και εν μέρει, αυτό είναι σωστό. Οι άντρες από την φύση τους, δεν αφήνουν και πάρα πολλά να τους απασχολούν.

Εκτός από ένα βέβαια.

Την τριχόπτωση.

Σχεδόν όλοι οι άντρες αγωνιούν για τα μαλλιά τους. Και είναι λογικό αυτό, καθώς τα μαλλιά για κάθε άντρα είναι σαν να λέμε το... απαραίτητο συμπλήρωμα για την εμφάνισή του!

Ένα καλό κοστούμι, ένα όμορφο άρωμα και ένα καλό κούρεμα, μπορούν να απογειώσουν την αυτοπεποίθηση ενός άντρα.

Γι' αυτό και όταν ένας άντρας αρχίζει να χάνει τα μαλλιά του, πανικοβάλλεται. Γιατί νιώθει ότι πια δεν έχει αυτό που λέμε, «όλο το πακέτο».

Χτύπημα στην καρδιά.

Μέσα στον πανικό, λοιπόν, είναι έτοιμος να πιστέψει οτιδήποτε και αν του πουν φίλοι, γνωστοί, διάφοροι «ειδικοί», ακόμη και ο περιπτεράς του.

«Θα σου πω εγώ τι έκανε ένα ξαδερφάκι μου που του έπεφταν τα μαλλιά και τώρα είναι σαν τον Γιοκαρίνη». Βάζουμε στοίχημα ότι αυτός ο διάλογος έχει γίνει;

Κάπου εδώ ερχόμαστε εμείς, όμως, ωθούμενοι από την ανάγκη να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους.

Μύθος #1

Τα γονίδια της τριχόπτωσης οφείλονται μόνο στην μεριά της μητέρας.

Μέγα ψέμα! Για την τριχόπτωση φταίνε και οι δύο γονείς και όχι μόνο η αγαπημένη (σε όλους τους άντρες) μαμά. Γι' αυτό, μην της κρατάς κακία. Αν είσαι φαλακρός, δεν φταίει εκείνη.

Μύθος #2

Οι φαλακροί άνδρες έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης.

Ένα ακόμη ψέμα. Το αν είναι φαλακρός, αν έχει μακριά πόδια, χέρια, αν είναι κοντός ή σέντερ σε ομάδα του ΝΒΑ δεν υποδηλώνει υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Μην τους πιστεύεις!

Μύθος #3

Το καθημερινό λούσιμο προκαλεί τριχόπτωση.

Καταρχάς συγχαρητήρια που κάνεις μπάνιο κάθε μέρα.

Οι τρίχες όμως που βλέπεις στο μπάνιο σου δεν οφείλονται στο καθημερινό λούσιμο, αλλά στην εναλλαγή του προγράμματός μας όταν λουζόμαστε. Μη σου πω μάλιστα, ότι όσο πιο αραιά λούζεσαι, τόσο πιο πιθανό να χάσεις μερικά από τα αγαπημένα σου μαλλάκια.

Μύθος #4

Όταν γκριζάρει η τρίχα, σταματάει η τριχόπτωση.

Συγγνώμη, αλλά θα στο χαλάσουμε και εδώ. Το γκριζάρισμα οφείλεται στο ότι η τρίχα χάνει τη μελανίνη που είχε και ασφαλώς δεν έχει καμία σχέση με την τριχόπτωση. Και λευκά σαν το χιόνι στις Άλπεις να είναι τα μαλλιά σου, μάλλον δεν θα σταματήσουν να σου πέφτουν αν έχουν την προδιάθεση.

Όλα καλά λοιπόν; Θα σταματήσεις πια να πιστεύεις σε... θαυματουργά ματζούνια από το χωριό και θα ακούσεις λίγο τι έχουν να σου πουν οι ειδικοί;

Οι πραγματικοί ειδικοί.

Οι άνθρωποι που τόσα χρόνια είναι δίπλα σου για να «πάρουν πάνω τους το βάρος της τριχόπτωσης» και να σε ανακουφίσουν. Οι άνθρωποι της FREZYDERM, της γνωστής εταιρείας που στη φαρέτρα της έχει μία σειρά από προϊόντα και λύσεις για τη θεραπεία της τριχόπτωσης με τις ενδείξεις μάλιστα για την αποτελεσματικότητά τους να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.

Ξεκινώντας με το σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης Hair Force Shampoo Men.

Έχει θεαματικά αποτελέσματα, αφού βοηθάει στην ανάπτυξη της τρίχας κατά 110%!

Στη συνέχεια, υπάρχει η λοσιόν τριχόπτωσης Hair Force Lotion.

Σύμφωνα με τη μελέτη in vitro συμβάλλει στην αύξηση ανάπτυξης της τρίχας κατά 58%!

Δες όμως και τη θεραπεία μονοδόσεων Hair Force Monodose Day/Night!

Τις αμπούλες που συμβάλλουν στην αγκίστρωση της ρίζας επί του τριχωτού – κλινικές μελέτες έδειξαν αύξηση των τριχών κατά 46%!

Αν τώρα έχεις μακριά μαλλιά και θέλεις να τα σώσεις, χρειάζεσαι την Hair Force Mask.

Την τριχοτονωτική μάσκα μαλλιών που αντιμετωπίζει τη χρόνια και την εποχική τριχόπτωση και τα αδύναμα μαλλιά και παράλληλα προσφέρει αναδόμηση της τρίχας και προστασία από το σπάσιμο.

Και τέλος, χρειάζεσαι το συμπλήρωμα διατροφής για μαλλιά Hair Force Caps.

Το ειδικό συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο αυξάνει την τριχοφυΐα, ενδυναμώνει την τρίχα και βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία!

Αν λοιπόν ακόμα δεν πείστηκες ότι η FREZYDERM ίσως έχει τη λύση του προβλήματος, τότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο!

Κάτσε με το... καπέλο.