Μαξίμου προς ΝΔ: Ελάτε να συγκροτήσουμε το ΕΣΡ

Gazzetta team
Μαξίμου προς ΝΔ: Ελάτε να συγκροτήσουμε το ΕΣΡ
Το Μαξίμου αναζητά συναίνεση με την ΝΔ για την συγκρότηση του ΕΣΡ προκειμένου να επιστρέψουν στην ανεξάρτητη αρχή οι αρμοδιότητες για τον έλεγχο του τοπίου.

Με μία ανακοίνωση που ρίχνει του τόνους προς την αξιωματική αντιπολίτευση το Μ. Μαξίμου καλεί τη ΝΔ να «ανταποκριθεί στο Συνταγματικό της καθήκον και να συμβάλει για ούτως ώστε να αποκτήσει η χώρα Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με νόμιμη συγκρότηση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μετά τα μπρός πίσω με την τροπολογία για τα κανάλια και την παρέμβαση Βούτση που ήταν καθοριστική για την απόσυρσή της, το Μαξίμου αναζητά συναίνεση με την ΝΔ για την συγκρότηση του ΕΣΡ προκειμένου να επιστρέψουν στην ανεξάρτητη αρχή οι αρμοδιότητες για τον έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου οι οποίες έχουν μεταφερθεί στον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρει αναλυτικά: «Η ΝΔ θέλει να συνεχιστεί το καθεστώς της διαπλοκής που η ίδια καλλιέργησε τις τελευταίες δεκαετίες.Η ΝΔ δεν θέλει να δοθούν άδειες στα κανάλια για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια. Ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαφωνίες, οφείλει να ανταποκριθεί στο συνταγματικό της καθήκον και να συμβάλει ούτως ώστε να αποκτήσει η χώρα Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με νόμιμη συγκρότηση».

Πηγή: thetoc.gr