EΛ.ΑΣ: Επέστρεψαν διαδηλώσεις και τσαντάκιδες

Gazzetta team
EΛ.ΑΣ: Επέστρεψαν διαδηλώσεις και τσαντάκιδες
Εντυπωσιακά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για τις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις - Επανέρχεται η μάστιγα των «τσαντάκηδων».
Εντυπωσιακή αύξηση, σε ποσοστό 100%, των διαδηλώσεων και των διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης υπήρξε το πρώτο εξάμηνο του 2016 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα 4.222 διαδηλώσεις, πορείες και συγκεντρώσεις πολιτών, και για την ομαλή διεξαγωγή τους και τη διατήρηση της δημόσιας τάξης διατέθηκαν 80.710 αστυνομικοί.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία κατά τη διάρκεια του έτους 2015 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 4.110 διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις πολιτών σε όλη τη χώρα, στις οποίες διατέθηκαν συνολικά 108.479 αστυνομικοί. Σημειώνεται ότι ολόκληρο το 2014 πραγματοποιήθηκαν 5.198 διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις πολιτών σε όλη τη χώρα, στις οποίες διατέθηκαν συνολικά 139.719 αστυνομικοί. Δηλαδή, μέσα σε έξι μήνες έχουν γίνει όσες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούντο -τα τελευταία χρόνια- μέσα σε 12 μήνες ενώ η τάση της ΕΛ.ΑΣ είναι να μειώνει τους αστυνομικούς που τις ελέγχουν.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία ανάλυσης εγκληματικότητας από τις αρχές Ασφαλείας, το πρώτο εξάμηνο του 2016 υπάρχει …διπλασιασμός των αρπαγών τσαντών, ενός δηλαδή εγκληματικού φαινομένου με επιθέσεις καταμεσίς του δρόμου που επανέρχεται.
Φέτος υπήρξαν 274 αρπαγές τσαντών -οι περισσότερες στην Αττική- έναντι 132 πέρσι.
Συνολικά σε όλη την Ελλάδα υπήρξε αύξηση των ληστειών τους πρώτους έξι μήνες του 2016 κατά 11% και των κλοπών και διαρρήξεων κατά 3,1%
Ειδικότερα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015, καταγράφονται περισσότερες ληστείες σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα ψιλικών, πρατήρια υγρών καυσίμων, οικίες, ταξί και αρπαγές τσαντών. Λιγότερες ληστείες καταγράφονται σε υποκαταστήματα τραπεζών, πρακτορεία Ο.Π.Α.Π. και καταστήματα.
Αντίστοιχα, στις κλοπές-διαρρήξεις, περισσότερες καταγράφονται σε οικίες, αυτοκίνητα και σε καταστήματα και λιγότερες σε συγκοινωνιακά μέσα και ιερούς ναούς. Επιπλέον αύξηση 9% υπήρξε, το ίδιο χρονικό διάστημα και στις κλοπές οχημάτων…

Πηγή: tovima.gr