«Και να χτυπιέται το ΔΝΤ, το ασφαλιστικό δεν αλλάζει»

Gazzetta team
«Και να χτυπιέται το ΔΝΤ, το ασφαλιστικό δεν αλλάζει»
Την ελπίδα ότι το ΔΝΤ δεν θα επιμείνει στις σκληρές θέσεις του στο εργασιακό, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της επιτροπής σοφών, εξέφρασε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Την ελπίδα του ότι το ΔΝΤ δεν θα επιμείνει στις σκληρές θέσεις του στο εργασιακό, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της επιτροπής σοφών, εξέφρασε ο αρμόδιος υπουργός Γ. Κατρούγκαλος.

«Ευελπιστούμε ότι το Ταμείο δεν θα επιμείνει στις θέσεις του, μετά και το πόρισμα της επιτροπής σοφών» είπε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι το Ταμείο να απομονωθεί. «Το ΔΝΤ είναι ακραίος παίκτης, που δεν μπορούμε να πείσουμε, η λογική μας είναι να το απομονώσουμε», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του υπουργού.

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει εκ νέου το ζήτημα, παρά τις ενστάσεις του ΔΝΤ. «Το ΔΝΤ θα χτυπιέται κάτω γιατί δεν του αρέσει, αλλά [το ασφαλιστικό] δεν αλλάζει», είπε. «Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης, αυτό έχει κλείσει, στο πλαίσιο της α’ αξιολόγησης» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στα μεγάλα ελλείμματα, με το «καλημέρα» του νέου συστήματος ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι τα ελλείμματα ήταν και ο λόγος της αναμόρφωσης του συστήματος, ωστόσο όπως είπε τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από το νέο έτος.

Για τον κατώτατο μισθό, ο υπουργός ανέφερε ότι στόχος είναι να μπορούν εργοδότες και εργαζόμενοι να συζητούν για το επίπεδό του, ενώ εξέφρασε την ελπίδα οι κοινωνικοί εταίροι να συμφωνήσουν σε μια αύξηση σε επίπεδο εθνικής συλλογικής σύμβασης. Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι το όριο του κατώτερου μισθού θα αυξηθεί ή θα μειωθεί, ο υπουργός δήλωσε ότι «μόνο επάνω μπορεί να πάει».


Πηγή: thetoc.gr