Ο Βαρουφάκης είπε ότι το Brexit είναι σαν το Hotel california

Gazzetta team
Ο Βαρουφάκης είπε ότι το Brexit είναι σαν το Hotel california
Η Βρετανία θα χρειαστεί να παλέψει πολύ για να εξέλθει από το μπλοκ των 27 εξαιτίας της περιπλοκότητας και της ακαμψίας των ευρωπαϊκών θεσμών σημείωσε ο Βαρουφάκης.

Tην εκτίμηση ότι η Βρετανία θα χρειαστεί να παλέψει πολύ για να εξέλθει από το μπλοκ των 27 εξαιτίας της περιπλοκότητας και της ακαμψίας των ευρωπαϊκών θεσμών έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στο BBC, προχώρησε μάλιστα στη διατύπωση μιας ιδιαίτερης σύγκρισης. ΄Έκανε μια αναλογία ανάμεσα στις σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ και έναν στίχο από το πασίγνωστο τραγούδι των Eagles Hotel California.

Το ροκ συγκρότημα The Eagles
Το ροκ συγκρότημα The Eagles

«You can check out any time you like, but you can't really leave», αναφέρει ο στίχος. «Μπορείς να κάνεις check out όποτε θες, αλλά ποτέ δεν μπορείς να φύγεις» σε μια ελεύθερη μετάφραση.

«Η απόδειξη είναι ότι η Τερέζα Μέι δεν έχει καν τολμήσει να ενεργοποιήσει τις προβλέψεις άρθρου 50. Είναι σαν τον Χάρισον Φορντ που ως Ιντιάνα Τζόουνς μπαίνει σε ένα κάστρο και το μονοπάτι από το οποίο εισήλθε διαλύεται. Μπορείς να μπεις αλλά είναι πολύ αβέβαιο το πώς θα βγεις» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Independent.

Πηγή: thetoc.gr