Άστεγος εντόπισε βόμβα και του έδωσαν δουλειά και διαμέρισμα

Gazzetta team
Άστεγος εντόπισε βόμβα και του έδωσαν δουλειά και διαμέρισμα
Ο ίδιος δεν περίμενε ότι το σακίδιο που βρήκε κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Ελίζαμπεθ και το οποίο περιείχε έναν εκρηκτικό μηχανισμό, θα... εκτίνασσε την τύχη του στα ύψη.

Κάποιοι βρίσκουν χρήματα. Άλλοι βρίσκουν πολύτιμα αντικείμενα και σε βάθος χρόνου γίνονται πλούσιοι. Ο Λι Πάρκερ χρειάστηκε να βρει μία... βόμβα, για να κάνει την... τύχη του! Ο άστεγος που εντόπισε τη βόμβα στο Νιου Τζέρσεϊ θα απολαμβάνει στο εξής ένα ευρύχωρο διαμέρισμα και μία μόνιμη θέση εργασίας, μετά από πολλά χρόνια που κυκλοφορούσε στους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Ο ίδιος δεν περίμενε ότι το σακίδιο που βρήκε κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Ελίζαμπεθ και το οποίο περιείχε έναν εκρηκτικό μηχανισμό, θα... εκτίνασσε την τύχη του στα ύψη. Εκείνη τη στιγμή, πάντως, ένιωσε τρόμο και κάλεσε την αστυνομία. Όσα ακολούθησαν μοιάζουν με παραμύθι για τον ίδιο...

Ο ίδιος και ο φίλος του Ιβάν Γουάιτ, θεωρούνται πλέον ήρωες, καθώς έσωσαν τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, καθώς παρόμοιες βόμβς εντοπίστηκαν στο Μανχάταν και στο Seaside Park του Νιου Τζέρσεϊ. Μετά την ανάδειξη της ιστορίας των δύο αστέγων, ο 52χρονος Ντόναλντ Γκονσάλβες ενδιαφέρθηκε και ξεκίνησε μία καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων στο διαδίκτυο.

Σύντομα συγκεντρώθηκαν 28.000 δολάρια, ενώ έκλεισε συνεντεύξεις για δουλειά στον Λι Πάρκερ. Το σχέδιο πέτυχε, καθώς μία μεγάλη αλυσίδα τροφίμων πρόσφερε δουλειά στον άνθρωπο, ο οποίος έγινε ο ήρωας της περιοχής και όχι μόνο.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος διότι δεν χτύπησε κανείς. Ήρωας; Όχι βέβαια. Απλώς έκανα το σωστό», δήλωσε ον Λι Πάρκερ, ο οποίος βλέπει τη ζωή του να αλλάζει μέσα σε ελάχιστα 24ωρα.

«Τα χρήματα που συγκεντρώσαμε είναι λίγα για εμάς, αλλά πολλά για εκείνον. Είναι η έκφραση του σεβασμού μας, που έσωσε τόσες ζωές ανθρώπων», δήλωσε ο 52χρονος Γκονσάλβες.


Πηγή: protothema.gr