Τσίπρας: «Θα πάρει πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός;» (pics)

Gazzetta team
Τσίπρας: «Θα πάρει πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός;» (pics)
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να... χαλαρώσει σε εκδήλωση Πανεπιστημίου στη Νέα Υόρκη και να μιλήσει για τον Παναθηναϊκό και το Πρωτάθλημα!

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, βρέθηκε στο Κουίνς σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στο πάνελ και πριν απευθύνει το χαιρετισμό του, ο καθηγητής Νίκος Αλεξίου και ο καθηγητής Αλέξανδρος Κιτροέφ του χάρισαν τα βιβλία τους. Το δεύτερο, του Κιτροέφ, με τίτλο «Ελλάς-Ευρώπη-Παναθηναϊκός» έδωσε τον τόνο για την κουβέντα που ακολούθησε, αφού ο Τσίπας ενθουσιάστηκε. Ευχαρίστησε τον Κιτροέφ και του είπε ότι χαίρεται ιδιαίτερα, καθώς αφορά την ομάδα που συμπαθεί. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον πρωθυπουργό να μιλάει αγγλικά στο ακροατήριο, το οποίο ήταν κυρίως 2ης και 3ης γενιάς ομογενείς και υπήρξε μια διακοπή σχετικά με το «ΟΧΙ» που ψήφισε ο λαός και εκείνος δεν το αξιοποίησε. Πάντως, η εκδήλωση κύλησε ήρεμα, με τον κόσμο να χειροκροτεί στο τέλος.

Καθώς αποχωρούσε, συνάντησε τον καθηγητή Αλέξανδρο Κιτροέφ, με τον οποίο έβγαλε μια φωτογραφία selfie και τον ρώτησε «πώς βλέπεις τα πράγματα φέτος, έχουμε αρκετούς νέους παίκτες». Η απάντηση του καθηγητή ήταν πς η ομάδα σιγά-σιγά δένει και παίζουν καλύτερα από πέρυσι, με τον πρωθυπουργό να συμφωνεί και να ρωτάει: «Τι λες, θα πάρει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός φέτος;». Ο κύριος Κιτροέφ του απάντησε ότι δεν ξέρει και ο Τσίπας αποχώρησε κουνώντας το κεφάλι ανάμεσα στον κόσμο και στους άνδρες της ασφάλειας. Όπως τόνιζε στη συνέχεια ο καθηγητής, ήταν μια απλή, φιλική κουβέντα μεταξύ δύο ποδοσφαιρόφιλων, απαλλαγμένη από τις υπόλοιπες ιδιότητές τους!