Βροχές και καταιγίδες σήμερα σε όλη τη χώρα

Gazzetta team
Βροχές και καταιγίδες σήμερα σε όλη τη χώρα
Έντονη βροχόπτωση στην Αθήνα - Τι θα συμβεί στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το μίνι κύμα κακοκαιρίας που περνάει από την Ελλάδα από χτες το απόγευμα, αναμένεται να εξασθενίσει σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Βροχές ή καταιγίδες αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως στο Ιόνιο και το Αιγαίο καθώς και στις παράκτιες τους περιοχές. Από το μεσημέρι οι όμβροι και οι καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στα ηπειρωτικά. Προς το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και νότια χώρα.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 14 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 25, στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 27 και στην Κρήτη από 19 έως 27.

Οι άνεμοι στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και το βράδυ θα κυμαίνονται από 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Αττική

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που στη διάρκεια της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και όμβροι ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με μικρή ενίσχυση προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική). Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από στους 14-22 βαθμούς κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Αναμένεται σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα έχουν βορειοδυτικές κατευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά μέχρι και 5. Ο υδράργυρος θα κυμαίνεται από 16 μέχρι 26 βαθμούς, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4-5 βαθμούς πιο κάτω.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους με τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπου να γίνονται πιο ισχυρά, κυρίως στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και τη νύχτα τοπικά θα φτάνουν και τα 5. Η θερμοκρασία από 15 μέχρι 26 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερα.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι 3-5 μποφόρ δυτικοί, βορειοδυτικοί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: protothema.gr