Πανταλάκης - Ρουμελιώτης στο «τιμόνι» της Τράπεζας Αττικής

Gazzetta team
Πανταλάκης - Ρουμελιώτης στο «τιμόνι» της Τράπεζας Αττικής
Συμβιβαστική πρόταση μετά την απόρριψη του ΔΣ από την Τράπεζα της Ελλάδος - Συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου λένε πως το νέο ΔΣ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Θεόδωρος Πανταλάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα αναλάβει τα ηνία της Τράπεζας Αττικής μετά την εμπλοκή που υπήρξε για τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν στο Newmoney.gr ότι ο πρώην επικεφαλής της ΑΤΕ θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος ενώ τη θέση του Προέδρου θα λάβει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης παρά το βέτο της ΤτΕ.

Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν ότι το νέο ΔΣ της τράπεζας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη.

Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ ξεκαθάρισε χθες ότι δεν θεωρεί «κατάλληλους» για την ανάληψη θέσεων στη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, τους Γ. Σαπουντζόγλου, Π. Ρουμελιώτη, τη μεταβατική πρόεδρο Αν. Πουσκούρη, καθώς και τον Κ. Μπουσδούκο, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ.

Όπως ανέφεραν πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, η απόρριψη κατέφθασε καθώς η Επιτροπή εφάρμοσε κατά γράμμα τα αυστηρά κριτήρια του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ (SSM), αλλά και του νόμου 4346/2015 και ως εκ τούτου οι δύο βασικοί υποψήφιο – δηλαδή οι κ.κ. Σαπουντζόγλου και Ρουμελιώτης – δεν συγκέντρωναν τις απαιτήσεις του νόμου.

Στο μεταξύ η μετοχή της τράπεζας τέθηκε σε καθεστώς αναστολής.

Πηγή: protothema.gr