Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ζήτηση για το iPhone 7 στην Ελλάδα!

Gazzetta team
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ζήτηση για το iPhone 7 στην Ελλάδα!
Την Παρασκευή ξεκινούν οι προπαραγγελίες για το iPhone 7.

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου ενεργοποιείται η διαδικασία προπαραγγελιών από το σύνολο των καταστημάτων (εταιρείες κινητής, αλυσίδες τεχνολογίας) για το νέο iPhone, η διάθεση του οποίου θα ξεκινήσει στην ελληνική αγορά στις 23 Σεπτεμβρίου.

Αν και η τιμή της συσκευής δεν έχει γίνει ακόμα επίσημα γνωστή (αυτό θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου) έχει ήδη διαρρεύσει ότι το iPhone 7 στην πιο απλή του έκδοση θα ξεκινάει από τα 829 ευρώ, ενώ η ακριβότερη έκδοση του iPhone 7 Plus (256GB) θα φθάνει τα 1.199 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του deasy, υπάρχουν κάποιες αλυσίδες καταστημάτων που πιέζουν να κατέβει η αρχική τιμή της συσκευής στα 819 ευρώ και ανάλογα να διαμορφωθούν προς τα κάτω οι τιμές των άλλων εκδόσεων.

Όπως και να καταλήξει πάντως η τιμή της συσκευής είναι 20-30 ευρώ πιο πάνω σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο (iPhone 6S), γεγονός που οφείλεται στην ίδια την Apple, η οποία πανευρωπαϊκά προχώρησε σε αντίστοιχη αύξηση.

Παρά την «τσιμπημένη» τιμή, η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους Έλληνες καταναλωτές φέρεται να είναι αυξημένη σε σχέση με το iPhone 6S, με τις εταιρείες να αναμένουν ότι αντίστοιχα θα κινηθούν και οι πωλήσεις. Η αύξηση αυτή οφείλεται και στην πρόσφατη αστοχία… της Samsung, με το Galaxy Note 7, το πρόβλημα του οποίου δείχνει να οδηγεί αρκετό κόσμο προς την απόκτηση του iPhone 7, καθώς είναι άγνωστο πότε τελικά θα κυκλοφορήσει η συσκευή της κορεάτικης εταιρείας στην ελληνική αγορά (αλλά και σε πολλές ακόμα σε όλο τον κόσμο).

Δείτε επίσης: Ό,τι πρέπει να ξέρεις για το iOS 10 (pics & vid)!

Χαρακτηριστική περίπτωση για την υψηλή ζήτηση του iPhone 7 είναι αυτή ελληνικής αλυσίδας καταστημάτων στην οποία, όπως μας έγινε γνωστό, οι εγγραφές εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι τρεις φορές περισσότερες σε σχέση με το iPhone 6S.

Σε ότι αφορά τον αριθμό των διαθέσιμων συσκευών στις 23 Σεπτεμβρίου, όπως παραδοσιακά συμβαίνει, αναμένεται να είναι αρκετά σφιχτός (χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς τις ποσότητες που θα παραλάβουν τα ελληνικά καταστήματα) με την ομαλή ροή, όπως εκτιμάται, να αποκαθίσταται κοντά στα τέλη Οκτωβρίου.

Πηγή: deasy.gr