Γαλλία: Συνελήφθη 15χρονος επίδοξος τρομοκράτης

Gazzetta team
Γαλλία: Συνελήφθη 15χρονος επίδοξος τρομοκράτης
Σοκαρισμένη η Γαλλία με την ηλικία του δράστη!


Οι γαλλικές αρχές ασφαλείας συνέλαβαν στο Παρίσι έναν 15χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι σχεδίαζε τρομοκρατικές ενέργειες, ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters δικαστικές πηγές της χώρας, ενώ η Γαλλία προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από το σοκ της αποκάλυψης τρομοκρατικού σχεδίου για χτύπημα σε σιδηροδρομικό σταθμό.

Οι πηγές ανέφεραν ότι το αγόρι είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από την ώρα που η Γαλλία τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τη σφαγή της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό γιατί ο έφηβος είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ωστόσο οι πηγές που μίλησαν στο Reuters συνέδεσαν το αγόρι με τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους και ανέφεραν ότι σχεδίαζε επίθεση σε δημόσιο χώρο στη γαλλική πρωτεύουσα.

Μάλιστα, η μία πηγή σημείωσε ότι ο 15χρονος είχε επαφές με τον ισλαμιστή εξτρεμιστή Ρασίντ Κασίμ, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν και πίσω από το σχέδιο επίθεσης σε σιδηροδρομικό σταθμό. Η Le Monde ανέφερε ότι ο Κασίμ βρίσκεται στη Συρία και ζητά, μέσω μηνυμάτων στα social media, νέες επιθέσεις στη Γαλλία.

Πηγή: protothema.gr