32 παιδάκια από την Ελλάδα ζουν παντρεμένα στη Γερμανία!

Gazzetta team
32 παιδάκια από την Ελλάδα ζουν παντρεμένα στη Γερμανία!
Ερώτηση για τους έγγαμους ανήλικους που ζουν στη Γερμανία κατέθεσαν οι Πράσινοι, με τα στοιχεία που ήρθαν στη γερμανική Βουλή να δείχνουν ότι στη χώρα έχουν επισήμως καταγραφεί 1475 περιπτώσεις παιδιών και εφήβων, που φορτώθηκαν τα συζυγικά βάρη πριν την ώρα τους. Ανάμεσα σε αυτά καταγράφονται και 32 ανήλικοι από την Ελλάδα.

Η μεγαλύτερη ομάδα έγγαμων ανηλίκων κατάγεται από τη Συρία (664), ενώ ακολουθούν μεταξύ άλλων το Αφγανιστάν (157), το Ιράκ (100), η Βουλγαρία (65), η Πολωνία (41), η Ρουμανία (33), όπως επίσης και η Ελλάδα. Στον πίνακα που συνέταξε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρονται 32 περιπτώσεις Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τους 1.475 έγγαμους ανήλικους αλλοδαπούς, 361 είναι άτομα κάτω των 14 ετών.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, οι ελληνικές προξενικές αρχές στη Γερμανία υποθέτουν, ότι οι ανήλικοι αυτοί θα πρέπει κατάγονται από τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και να έχουν παντρευτεί με βάση τη σαρία, του ιερού ισλαμικού νόμου, στην Ελλάδα.

Η εφαρμογή του θρησκευτικού αυτού νόμου στην Ελλάδα βασίζεται στη Συνθήκη των Σεβρών και της Λωζάνης. Στη βάση αυτών των συμφωνιών οι μουφτήδες στη Θράκη μπορούν να τελούν γάμους ακόμη και με 11χρονα και 12χρονα παιδιά. Στη βάση του σχετικού εγγράφου του μουφτή θα πρέπει κατόπιν τα ελληνικά ληξιαρχεία να εκδίδουν τη ληξιαρχική πράξη γάμου.

Αντιδρώντας στα εν λόγω στοιχεία το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του Γερμανού υφυπουργού Εσωτερικών Όλε Σρέντερ, ζήτησε επιτακτικά να ακυρώνονται στη Γερμανία γάμοι ανηλίκων που έχουν τελεστεί στο εξωτερικό.

Πηγή: tvxs.gr