Νέα κόντρα Παππά - ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Gazzetta team
Νέα κόντρα Παππά - ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες
Η ΝΔ ζητά να προσκομίσει η κυβέρνηση το σύνολο των στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης των τεσσάρων υπερθεματιστών - Παππάς: "Η ΝΔ έχει εξαντληθεί στην προσπάθεια να ματαιώσει το διαγωνισμό"

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας, μετά την ανακοίνωση για την ολοκλήρωση του ελέγχου του "πόθεν έσχες" στους τέσσερις καναλάρχες.

"Η κυβέρνηση προκαλεί με τον χειρότερο τρόπο τους Έλληνες. Ο διαγωνισμός παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, εξελίσσεται σε βατερλό του κ. Παππά και μνημείο αδιαφάνειας της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα", ανέφερε η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως "αντί να δώσουν στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών, αρκούνται σε μια απλή δήλωσή τους ότι καλύπτουν το τίμημα που πλειοδότησαν για να λάβουν μια από τις τέσσερις άδειες".

“Η διαφάνεια αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη μάχη κατά της διαπλοκής με την οποία η Κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι είναι ένα και το αυτό”, τονίζει η ΝΔ ζητώντας να προσκομίσει ο κ. Παππάς το σύνολο των στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης των τεσσάρων υπερθεματιστών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, από τα οποία να αποδεικνύεται η νομιμότητα της προέλευσης των χρημάτων τους”.

“Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και η ΝΔ καλά θα κάνει να το συνειδητοποιήσει. Όλοι οι υποψήφιοι έχουν ασκήσει έως εξαντλήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα στη μέχρι τώρα διαδικασία”, ήταν η απάντηση από την πλευρά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Όπως ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση: “Η ΝΔ έχει εξαντληθεί στην προσπάθεια να ματαιώσει το διαγωνισμό που φέρνει 246 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο. Δεσμεύεται μάλιστα πως θα επιστρέψει τα χρήματα. Ας απαντήσει λοιπόν έστω και τώρα. Γιατί δεν έκανε διαγωνισμό τόσα χρόνια; Ας δεσμευτεί έστω και τώρα πως αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού”, καταλήγει.

Πηγή: protothema.gr