Νέα δημοσκόπηση στις ΗΠΑ: Η Χίλαρι κερδίζει τον Τραμπ

Gazzetta team
Νέα δημοσκόπηση στις ΗΠΑ: Η Χίλαρι κερδίζει τον Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων φαίνεται ότι διαμορφώνει την προοπτική μιας σκληρής εκλογικής μάχης με την Χίλαρι Κλίντον, προεδρικής υποψηφίου των Δημοκρατικών.

Έτσι, μια σειρά αμερικανικών πολιτειών όπως, η Φλόριντα και το Οχάιο δε θεωρούνται πλέον ότι θα δώσουν ποσοστό νίκης στη Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η δημοσκόπηση αυτή, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ( Reuters/Ipsos States of the Nation project) που συνδυάζει τις δημοσκοπήσεις με μία ανάλυση υπό διαφορετικά εκλογικά σενάρια. Η ανάλυση αυτή, δείχνει ότι η Χίλαρι Κλίντον έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές, εάν αυτές πραγματοποιούνταν σήμερα.

Ωστόσο, ο Τραμπ συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό υποστήριξης που λαμβάνει η προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες.

Η Κλίντον έχει σήμερα ποσοστό εκλογικής νίκης στο 83%, με ένα μέσο ποσοστό 47 ψήφων στο Κολέγιο των Επιτρόπων, το εκλογικό όργανο που εκλέγει τον πρόεδρο.

Στα τέλη Αυγούστου, το ίδιο προεκλογικό πρόγραμμα δημοσκοπήσεων έδινε ποσοστό εκλογικής νίκης 95% στην Κλίντον, με μέσο όρο 108 ψήφων στο Κολέγιο των Επιτρόπων.

Ξεχωριστές δημοσκοπήσεις ( Reuters/Ipsos) δείχνουν ότι το προβάδισμα των οκτώ ποσοστιαίων μονάδων που είχε η Κλίντον έναντι του Τραμπ, έχει χαθεί από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και μετά.

Πηγή: iefimerida.gr