Ρουβίκωνας κατά ΕΛΑΣ για τα ναρκωτικά στα Εξάρχεια

Gazzetta team
Ρουβίκωνας κατά ΕΛΑΣ για τα ναρκωτικά στα Εξάρχεια
Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας κατηγορεί την ΕΛ.ΑΣ. για προβοκάτσια με αφορμή την πρόσφατη επιχείρηση σύλληψης εμπόρων ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας κατηγορεί την Ελληνική Αστυνομία για προβοκάτσια με αφορμή την πρόσφατη επιχείρηση σύλληψης εμπόρων ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων. Υποστηρίζουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. είπε στους ναρκέμπορους ότι μέλη του Ρουβίκωνα τους... έδωσαν!

Με κείμενό του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο «Ρουβίκωνας» καταγγέλλει ότι «ομάδες αστυνομικών που ανέκριναν τους κατηγορούμενους για εμπόριο ναρκωτικών δοκίμασαν επίμονα να τους πείσουν ότι η σύλληψη τους οφείλεται σε πληροφορίες που έδωσε αγωνιστής που συμμετείχε στις δράσεις ενάντια στις μαφίες και το ναρκοεμπόριο. Χαρακτηριστικά αστυνομικοί είπαν στους κατηγορούμενους "Ο Καλαϊτζίδης σας έδωσε"».

Στη συνέχεια, γίνεται λόγος για προβοκάτσια: «Όταν όμως πας να πείσεις κατηγορούμενους για εμπορία ναρκωτικών ότι αγωνιστές τους "έδωσαν" αυτό σηματοδοτεί ότι έχεις πρόθεση να ξεκινήσει μια αλυσίδα γεγονότων που μπορεί να οδηγήσει στο χάος και την εκτροπή. Είναι μια ξεκάθαρη, παραδοσιακή προβοκάτσια. Εφιστούμε σε όλους την προσοχή. Οι καιροί είναι πονηροί. Μηχανισμοί δουλεύουν και προσπαθούν να πετύχουν ανομολόγητους στόχους. Αλλά οι μηχανισμοί αυτοί δεν βρίσκονται στο πουθενά: είναι στην καρδιά του κράτους. Η ευθύνη για το που μπορεί να οδηγήσουν τέτοιες πρακτικές βαραίνει το σύνολο της ΕΛΑΣ, το σύνολο της κυβέρνησης, το σύνολο του κράτους. Και εκεί θα καταλογιστεί».

Από την πλευρά τους πηγές της Αστυνομίας αρνούνται ότι ειπώθηκε στους κατηγορουμένους ότι μέλος του «Ρουβίκωνα» συνεργάστηκε με τις Αρχές για την επιχείρηση των συλλήψεων που είχαν γίνει για την αντιμετώπιση της μαφίας ναρκωτικών των Εξαρχείων.


Πηγή: thetoc.gr